Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Miért tartjátok a HWTO-féle...

Miért tartjátok a HWTO-féle Wing Tsun-t teljesen használhatatlannak?

Figyelt kérdés
Rengetegszer olvasom itt a GYK-n, hogy a Máday-féle WT semmit nem ér és a többi. Engem komolyan érdekelne, hogy szerintetek konkrétan mi nem működik benne, mi vele a probléma.

2013. jún. 4. 18:32
 1/9 anonim ***** válasza:

A legnagyobb probléma az maga Máday. Nem hiába volt az, hogy a fele instruktor inkább kilépett, mert már ők se tudták elviselni Máday pénzéhségét. Ugyanis röhejesen drága árai vannak. Alapból be kell fizetned a havi díjat, ami 10 ezer Ft környékén mozog. Utána ott vannak a vizsgák, amik félévente vannak, és a vizsgadíj is 10 ezer Ft körül mozog. Igen ám, de vizsgázni csak a szemináriumokon lehet, amik 10-20 ezer Ft környékén mozog. De vinned kell költőpénzt is azért, ha valamit esetleg számolnod kell, legyen mondjuk ez is 10 ezer. Ha kiszámolod kb. 40-50Ft fog kerülni a vizsgád, ami kicsit azért sok.

A másik ok, meg, hogy nem nagyon van Sparring. A Máday féle rendszerben egy-két helyen van tényleges normális Sparring, ahol nem full védő felszerelésben vannak. Sparring nélkül meg nem tudod megtanulni normálisan használni a technikákat. Mert szép és jó, hogy tudod használni egy mozdulatlan ellenfelen, de, ha megtámadnak a támadód nem lesz mozdulatlan.

Akkor inkább már Wing Chun vagy Wing Tzunozon valaki, sokkal hasznosabb, minthogy tömje Mádaynak a zsebét.

2013. jún. 5. 08:49
 2/9 A kérdező kommentje:

Na igen, a felvetésed az árakkal kapcsolatban teljesen jogos. Bizony, mindenkinek megfordul ez a fejében.

A sparringgal kapcsolatban: Ez érdekes dolog. Saját tapasztalatom, hogy rendes edzésen valóban nincs sparring. És ha sparringolni akarsz, az a válasz:"nem, mert túl veszélyes. De ha annyira akarsz akkor gyere magánórára." Valamennyire érthető az instruktorok hozzáállása a dologhoz. Egyrészt, azt meg kell hagyni, hogy WT-re rettentően sok fajta ember jár, és bizony már én is láttam ott szép példányokat. Olyan arcok, akik ha sparringolnak biztos hétszentség, hogy kezük-lábuk szilánkosra törik. Hogy az instruktor ezt megelőzze igyekszik úgy intézni, hogy személyesen ő sparringol és valamennyire kiküszöböli a sérülések esélyét. Ez a hivatalos magyarázat. Persze a valódi ok a pénzre vezethető vissza: Magánóra, plusz bevétel. A sparring nélkülözhetetlen dolog, ergo kénytelen vagy súlyos ezrekért magánórára menni. A tanítási rendszer tényleg borzalmas. Ennek oka főleg a központ felőli pénzéhség. De attól maga a WT mint rendszer nem lesz egy csapásra használhatatlan.

Egyébként amennyire én tudom, akik kilépnek azoknak személyes nézeteltéréseik voltak Máday-val, és legjobb tudomásom szerint sok köze nem volt a pénzhez a legtöbb esetben. Na persze ezt is csak innen-onnan fórumokról lehet megtudni. A különféle távozásokról nagyon nem szeret senki beszélni a hwto berkeiben.

2013. jún. 5. 16:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, személyes eltéréseik voltak Mádayval, a pénz miatt. Mert már ők se bírták elviselni a Máday pénzéhségét. Ez a legtöbb olyan embernek aki kivállt a "kettészakadás" során ki is van írva (nem szó szerint). De, mint írtad a magyar Wing Tsun nem egy csapásra lett olyan silány, mint amilyen most. Ugyanis mikor a fele instruktor ott hagyta, valakikkel helyetesíteni kellett őket. De nem voltak olyanok, akik ténylegesen alkalmasak lettek volna, így olyanokat ültetett a helyükre, akik alkalmatlanok voltak. Rossz mester kezei alatt meg rossz tanítványok kerülnek ki, akik közül sok szintén rossz mester lesz, és újabb rossz tanítványokat képez ki. Az évek alatt meg így jó formán használhatatlan lett a "Máday Fu" (mert ez már nem Wing Tsun, amit az ő neve alatt oktatnak).
2013. jún. 5. 16:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Ez elsősorban attól függ, hogy hol tanult az ember. Vannak ma is a régiek közül valóban hozzáértő mesterek, viszont az is tény, hogy rengeteg olyan feketepólóst látni, akit egy tetszőleges óvódás az intenzívre küldene. Ez jogos. A probléma itt az, hogy egy kezdő csak reménykedhet abban, hogy megfelelő az oktatója szakmai színvonala. Sok gond van a szervezetben, ezt szerintem aki nem csapja be önmagát, az aláírja. Viszont rengetegszer láttam azt, hogy sokak szerint az egész rendszer komplett öngyilkosság. Rengetegen szidják a chi sau-t, az állásokat, az ütéstechnikát, mindent. Viszont attól, hogy jónéhány helyen drágán oktatják a max. haladó szinten lévő "mesterek" a WT-t, maga a rendszer még mindig jó lesz, már ha egy valóban profi küzdőt veszünk alapul.
2013. jún. 5. 17:13
 5/9 anonim válasza:
38%
Máday Norbert Leung Ting Wing Tsun Kung Fu-t oktat,nem "Máday-féle" kung fu-t. Az hogy kiváltak mesterek az egyesületből azoknak nem pénz miatt tették. Sokkal inkább hátba támadtál Máday-t és megalapítottak még egy egyesületet,aminek semmi köze az eredeti Leung Ting Wing Tsun-hoz. Az első válaszoló kicsit eltúlozta az árakat is :) Másrészt meg a vizsga nem kötelező! A mesterek képpzettek és igényesek abban amit csinálnak!
2013. dec. 1. 10:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Az árakat pont egy Máday féle WT klub oldaláról vettem le :)

Az a rész, hogy vizsgázni nem kötelező kicsit vicces :D Magyarán szólva járok edzésre, azért, hogy mindig ugyanazon a szinten maradjak :D

Amit Máday uraság oktat az nem Wing Tsun Kung Fu. Ugyanis tudomásom szerint a WT-ben nincs szó arról, hogy az lenne az istencsászárszalonna stílus a világon, a többi meg egy kalap lócitrom, semmire se való. Mert nagyon sokszor ezt, és ehhez hasonlót mond Máday.

Ilyenek után meg Máday hisztizik, hogy hátba támadták? Nem csoda, ha annyian kiléptek és elkezdtek Wing Chun (a tradicionális irányzatot) Kung Fu-t oktatni inkább.

A mesterek képzettségéről meg annyit, hogy akkor miért szokták inkább lebeszélni az embereket a Máday féle klubokról? Nem csak itt olvastam már, hogy inkább kerülni kell őket, mert nagyon kevés normális mester van? Hisz valakikkel pótolni kellett az elment mestereket, azonban nem volt elegendő TÉNYLEGES mester szintű embere Mádaynak pótolni őket. Ezért van ilyen rossz hírneve a WT-nek.

2013. dec. 1. 13:04
 7/9 anonim válasza:

Rendben. Akkor fussunk neki még egyszer. A vizsgák 7500 ft-ba kerülnek. Szeminárium 10.000. Havonta az edzések (függ attól hogy hány edzés van egy héten) valóban 5-10.000 ft között mozognak. De kérdem én,más talán olcsóbb? És ha már itt tartunk a minőségért igen is fizetni kell. Másrészt aki szereti csinálni ezt annak ha akadály is megoldja! Én se tudok mindig mindent kifizetni amikor éppen kell de hála a MESTEREMNEK ez mindig is megoldható volt! Vizsgázni pedig tényleg nem kötelező! Az vizsgázik és megy szemináriumra aki szeretne! Ez nincs kötelezővé téve. Valóban kell egy minimum létszám amit a Si Hing elvisz szemináriumra,de szerintem aki szereti csinálni az megoldja, hogy eljusson. És Máday úr ugyanúgy segíti ebben az embert. Van egy pár példa rá, akinek elengedi a vizsgadíjat is pl. Vele is mindent meglehet beszélni,ő is csak ember. Még hozzá egy nagyon jó ember. Valóban nincs szó arról hogy melyik stílus a jobb. De nem is a stílustól függ ez az egész. És aki szereti és tiszteli ezt az egészet, az nyilván azt fogja mondani hogy számára ez a legjobb. Máday inkább azt hangoztatja hogy más közdősportokkal ellentétben ez nem az erőn alapszik ezért is hatékony.

Mért beszélik le az embereket az efféle klubbokról? Nem tudom,nem is értem. Mert aki ócsárol más stílusokat azok az emberek nem pedig Máday. Ugyanis az emberek ócsárolják a Wing Tsunt. Annak ellenére hogy sok embert lebeszélni akarnak elég sokan vannak az egyesületbe. Én eddig csak jószívű,segítőkész,kedves és jó mesterekkel találkoztam! És mindegyikük arra törekszik hogy további jó mestereket tanítassanak.

Én sem húzok le más stílusokat,küzdősportokat. Nem fogok rátukmálni senkire semmit,mindenki saját ízlése szerint döntsön,de ettől függetlenül nem kell lehúzni másokat főleg ha jár az ember 2 hetet és megítél másokat ez idő alatt.

2013. dec. 1. 14:35
 8/9 anonim ***** válasza:

Micsoda beszélgetés alakult itt ki, kár hogy nem akadtam rá erre a kérdésre korábban! Azért ezek a wing tsunosok még mindig kemény legények!

#USBORNE

2014. máj. 13. 14:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként elmondanám, hogy, hogyan történt ez az "elszakadás". Máday bevezette, hogy az egyesületen belülül oktassanak szablyavívást is. Pár mester felháborodott, hogy ezt, hogy merészeli és, hogy ők aztán nem fognak szablyavívást oktaatni. És kiváltak. Alapítottak egy sokkal szarabb, gagyibb iskolát.
2018. aug. 21. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!