Miert nem hasznalnak a Himalajaban nyomkovetot a hegymaszok?
Én is arra gondoltam, hogy valamilyen
lövő (jelző) szerkezetük lehetett volna
Amivel tudnak jelezni, amikor/ ha bajban vannak
Csak valami baleset lehetett esetleg-
Nem értem, miért nem megy segíteni ilyenkor senki
(mikor ott még másztak olaszok is meg spanyolok is)
Ilyen a hegymászás.... tudták, hogy mire vállalkoztak! Aki ilyen helyre megy, az legyen tisztába azzal, hogy szomorú vége is lehet a dolognak!
A kérdésre válaszolva: Én sem értem, hiszen így csak könnyebb lenne a túlélőket megtalálni, ha egyszer elindul értük valamilyen csoport!
Most olvastam (hírt):
Egyelőre a nepáliak sem tudják, pontosan mi sodorta bajba a Kancsendzöngán eltűnt hegymászókat, köztük a magyar Erőss Zsoltot és Kiss Pétert. A dél-ázsiai ország turisztikai minisztere az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy egy tízfős serpacsapat megpróbálja beazonosítani a magasban a baleset helyszínét.
Remélem nem lavina volt-
Bár azok, akik lejöttek onnan(olaszok) el tudnák mondani, milyen volt az "időjárás"
Csak meg kéne őket kérdezni
Dipendra Paudel szerint serpák egy tízfős csapata megpróbálja majd beazonosítani azt a pontot, ahol eltűntek a hegymászók. A hivatalnok azt is mondta,
hogy helikoptereket és mentőegységeket indítanak útnak, ha már ismerik a pontos helyszínt.-
Még az "érdekes", hogy a magyarokon kívül
két sherpát sem találnak-
Az hogy lehet, ha ők annyira "ügyesek"
Aki ezt érti
Még kötelük sem volt elég-
Nem lett volna nekik szabad oda fölmenni-
Fordultak volna vissza, mint a spanyolok tették
Nem a nyomkövető hiánya a baj-
Hanem, hogy nem vittek magukkal elég élelmet (meg vizet)
Meg az, hogy az exp. vezető nem hívta őket vissza
a csúcs előtt, holott láthatta, hogy nincsenek időben-
De mégis föl kellett menniük- Hogy miért, nem tudom
Mikor a spanyoloktól is visszafordult egy csapat
(t.k. mert nem volt náluk elég kötél)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!