A sambo jó önvédelemre?
A sambo az orosz népi birkózás és a japán ju jitsu keveréke.
Ergo jó önvédelemre.
A legtöbb ju jitsu származék (aikido, hapkido, ashihara karate, wado ryu karate) jól alkalmazható közelharcban. A többi már csak a magyarországi oktatás színvonalától függ. Mivel a sambo nem kimondottan divatstílus hazánkban, ezért nem hinném, hogy a pénzlehúzásra mennek. Szerintem jól használható...
Utolsó!
Mifelénk sincs box, de valahogy a Kyokushin Karate csak idetalált. Pedig még mozi sincs felénk. :DD
És hát mifelénk is sok a cigány.
Tehát ha lenne is box, senki se menne el rá mert tele lenen cigánnyal. És igen szerintem is rengetegen azért nem mennek el boxra mert sok rajta a cigány.
Amúgy Sambo-ra addig menjen el az ember amíg nem lesz divatsport. :D Mert ha az lesz akkor átmegy a dolog pénzlehúzásra. Lásd: Wing Chun, Karate. Bár szerintem a Sambo nem lesz híres, mert nagyon brutális. A box viszont nem annyira. Kesztyű, végig állsz, lépkedsz, védesz. Boxban nem feszítenek le úgy, hogy ordítasz. :DD Van benne földharc és állóharc is. Nem olyan mint a box, hogyha betámadnak derékon alul akkor véged.
Az Emberi Fegyver sorozatban van egy rész neki szentelve.
"Valódi combat sambot Magyarországon nem nagyon fogsz találni, egyébként jó lenne."
Megértem hogy Magyarországon egyesek szerint csak a Box van jól tanítva más nem. De ez főként a Csin Fun-ra és társaira igaz:
- Karate
- Kung Fu
- Ninjutsu
A Sambo-ra ez nem érvényes.
A Sambo tanulásnak két lépcsőfoka van.
Amit először meg fogsz tanulni az a sima Sambo.
Ha ebből elértél a mester szintre utána benyújthatod az igényedet a Katonai Sambo-ra. Azt hiszem az a durvább, amit az orosz hadseregben is tanulnak. De ha belegondolunk ez így van jól. Nem lehet egyből senkinek se Katonai Sambo-t oktatni. Ez nem Karate hogy na akkor fél óra kata és üvöltés a levegővel meg párnacsapkodás és mehetsz haza. Ez orosz sport. Nem kis pisiseknek való. Ellenben az amerikaiak által kedvelt Karate-val ami... tulajdonképpen csak aerobikozás, menőzés és ruhaigazítás megspékelve egy kis japán nyelvtanfolyammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!