Melyiken ajánlanátok? Shotokan, kyokushin karate vagy wing tsun kung fu?
azt ajánlom nézd meg az edzéseket és válaszd amelyik szimpatikus
itt olvashatsz a karatéról: [link]
A shotokan az "ős" karate stílus, hosszú és mély állásokkal, sok katával (formagyakorlattal). Önvédelemre jobb, mint a semmi, de ne legyenek illúzióid: nem ezzel fogod magad tökéletes gyilkológéppé fejleszteni. Ha csinálod, azért csináld, mert szép, tetszik és jólesik.
A kyokushinkai egy továbbfejlesztett változat, "erőkarate", nagyjából tök ugyanaz mint a shotokan, csak itt keményebben ütnek-vágnak. Cserébe viszont a küzdelemben nem ütnek fejre. Akkor válaszd ezt, ha szereted a csontzenét meg a kék-zöld foltos sípcsontot. :) De egyébként ez is ugyanolyan, mint a fenti karate: azért válaszd, mert szép, tetszik és jólesik.
A wing tsunt nem ismerem.
Általában mind a háromra igaz lehet az, hogy menj el, nézd meg az edzéseket. Azt válaszd, amelyiknek jobb időpontban és közelebb vannak az edzései, szimpatikus az edző, jó a terem hangulata, jó fejek az edzéstársak, és ahová úgy érzed, hogy szívesebben járnál.
Az erősítés meg az önvédelem az két nem teljesen egymást fedő dolog. Ha szeretnél erősödni, formásodni, arra ezer más (és jobb) lehetőség van, mint a harcművészetek.
Egyébként box vagy kick-box edzés nincs a faluban?
Második: nemrég költöztem ide, pont ma néztem utána a dolgoknak, hogy mi van itt, és csak ezek. De egyébként is szívesebben választanám a karatét vagy a kung fu-t.
Egyébként mindig is szerettem volna valamilyen harcművészetet tanulni, így, hogy végre lehetőségem is van rá, szeretnék főképp ilyesmit csinálni ha már sportról van szó :)
"nemrég költöztem ide"
Pontosabban hova? Mert lehet, hogy vannak más edzéslehetőségek is a környékeden, csak úgy mellékesen megjegyezném...
Ha kungfu, akkor Wing CHUN és nem Tsun.
Karatékat felejtsd el. Nem oktatják azokat már az országban, helyette kamu divatsport van. Ezzel semmire sem mész, harcművészetként emlegetni még káromlás is..
Wudang, Wing Chun, Jujutsu, Kali ilyeneket lehet tanulni, mást nem biztos hogy megéri.
A köríves rúgás hol nehéz és látványos?
Egy sípcsonttal leadott combrúgást sok gyakorlással akár fél év alatt el lehet sajátítani. Emellett piszkosul hatékony, és hozzáteszem, egyáltalán nem olyan látványos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!