Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Baranta vagy karate? Melyik...

Baranta vagy karate? Melyik jobb önvédelemre?

Figyelt kérdés

2013. jan. 23. 17:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
61%

Előbb egy kérdés!

Olyan ember vagy, aki hiszi hogy 2 választás közül mindig van jobb és rosszabb?

Adott esetben 2 rossz választás között is tudsz döntést hozni? Mert akkor jó vezető lehetsz, de utcán az önvédelmi képességeidre ne alapozz semmit.

Egyik se! A karate ma már nem harcművészet karate, amit fegyverként lehet használni önvédelmi helyzetekben, ráadásul ott sem a legalkalmasabb elveket, mozgást testesíti meg.

Ma már egy divatsport, és küzdősportokhoz viszonyítva határozottan gyenge, kimondottan ízületgyilkos.

A barantát, amíg a karatét lehet komolyan csinálni, léteznek valóban erős karatésok, addig a barantát ennyire sem kell komolyan venni.

Nem létezik, hogy a lakhelyed közelében ne lenne Jujutsu, WingChun kungfu, Kali (Escrima) edzés.

A fővárosban meg még Wudang kungfu is van, igazán nem könnyű elkezdeni ezek helyett barantázni vagy karatézni :)

2013. jan. 23. 19:27
 2/15 A kérdező kommentje:
Én csak erről a kettőről hallottam a közelben.Meg nem akarok 2 órát utazni a buszon egy edzésre.
2013. jan. 24. 18:45
 3/15 anonim ***** válasza:
Akkor meg kell nézni mindkettőt, elmondani hogy neked önvédelem kell, vállalják-e a képzésed. Néha ami van azzal meg kell tudni elégedni, és kihozni belőle a legtöbbet!
2013. jan. 24. 21:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem,de akkor melyiket válasszam?Amúgy van itt birkózás is.
2013. jan. 25. 15:58
 5/15 anonim ***** válasza:
A birkózást.
2013. jan. 25. 16:08
 6/15 anonim ***** válasza:

Alapvetően a küzdősportok (birkózás) nem önvédelemre valók, de a mai versenykarate, és a "baranta" meg annyira nem, hogy a birkózás stabil alapjai jobb képességeket adnak.

Ezek mellett még elolvasod

[link]

Ezt a blogot, hasznos tippek edzéshez, önvédelem elméletéről, fegyverekről, megszokod hogy figyelsz, és lesz esélyed utcán. Ha pedig úgy hozza a sors, hogy tudsz tovább tanulni, komoly helyen akkor ragadd meg az alkalmat! Amúgy a birkózás szabad fogású? Az lenne a jó.

2013. jan. 25. 16:14
 7/15 A kérdező kommentje:
De,ha a kettő közül szeretnék,melyiket válasszam.Kis termetű gyerek vagyok,én vagyok a legkisebb,szerintem nem lennék jó a birkzásban.
2013. jan. 25. 20:27
 8/15 anonim ***** válasza:
Pont az, hogy kis termetűként lennél jó a birkózásban, mivel alacsonyan van a súlypontod, így nehezebb levinni téged a földre.
2013. jan. 25. 21:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem is a birkózásban kell jónak lenned, hanem az önvédelemben. A birkózás az egy küzdősport, szabályok között.. de a birkózó technikákkal felfegyverkezve, szabályok nélkül nagyon nagy hatással lehetnél nálad nagyobbakra. A kis termetnek, alacsony súlypontnak is megvannak az előnyei.

Karatén.. kamu hogy megtanulnál ütni, rúgni, harcolni. Az az igazi karate lenne.

Baranta.. én mondjuk ezt eleve nevetségesnek tartom, hagyományápolás s nem harctechnika.

2013. jan. 25. 21:30
 10/15 A kérdező kommentje:
De pl.a barantában is van birkózás.Vagy az másmilyen?Láttam videót a barantáról és elég keménynek tűnt.Akkor az csak a látszat?
2013. jan. 25. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!