Ki melyen harcművészetre/küzdősportra jár mikor kezdte, mi erre a jellemző?
Üdv. Japán Ju Jitsu-ra járok. Körülbelül 3 éve csinálom folyamatosan. Az jellemző rá, hogy komplex. Vannak benne ütések-rúgások, esések, dobások, fojtások (mint a judo-ban), ízületi feszítések, rögzítések, elvezetések (mint az aikido-ban) továbbá földharc és fegyveres technikák is. Önvédelemre, közelharcra nagyon jó, mégis érzi közben az ember, hogy egy évszázados hagyományokkal rendelkező szamuráj harcművészetet tanul. Sokféle harcművészetet kipróbáltam már, és mindegyik hihetetlen a maga módján, de én ebben találtam meg az utam.
18/f
Köszönöm. Nagyon szép jellemzés és bemutatás egyben.
Egy zöld pacsit kapsz jutalmul.
(Nem tudom hogy él-e még a kérdés de ez nem tar vissza ;) ) Én jelenleg japán ju-jitsu-t tanulok, ezt nem mutatom be mert már megtörtént, de előtte Shotokan karatéztam. A Karate szerintem elsősorban alapozásra és/vagy versenyezni, önvédelemre tapasztalataim szerint gyenge. Főbb jellemzői a sokfajta technika (védekezések, ütések, rúgások, csapások). Ahova én jártam az egy kifejezetten versenykarate volt sajnos :/ és pont emiatt rengeteget formagyakorlatoztunk (Katáztunk), ugyanakkor ezzel egy jó alapot lehet elérni. Ja hogy mikor: 5 évig karatéztam és 4 éve ju-jitsuzom, a kettő közt olyan másfél év kihagyás van.
19/F
Én is kung fu-zok 3 stílust csináltam eddig és most úgy döntöttem ezt már nem fejezem be, de azért az se mindegy, hogy milyen kung fu.
Te milyen kung fu-t gyakorolsz?
Mert az olyan mintha azt mondanád küzdősportolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!