Mely harcművészet tanítja a legmélyrehatóbban a légzéstechnikákat és a belső erőn alapuló harcot?
Figyelt kérdés
A ki/chi áramlásra alapozott erőnövelést, belső ki/chi áramlást irányítani tanító technikákat szeretnék tanulni, esetleg ha lehetséges olyan szintet elérni idővel, mint a tibeti szerzetesek, akik képesek még a testhőmérsékletüket is befolyásolni. Eddig a Shaolin kung-fu -ra gondoltam, illetve a Chi-kung -ra, de nem tudom magyarországon van -e lehetőség tisztességes tanítót találni átlag anyagi lehetőségekkel.2012. dec. 16. 14:16
1/9 anonim válasza:
ha ennyire mélyen érdekel,akkor alapszinten sajátítsd el a választott stílust,aztán ha megvannak az anyagi lehetőségeid,akkor elmész kínába és beállsz valamelyik szerzeteshez tanítványnak.
2/9 anonim válasza:
A Shaolin pont külső stílus.
A másik nagy kungfu irányzatot, a wudangi stílusokat nevezik belső stílusoknak.
Taiji, Baguazhang, Xingji -> Wudang kung-fu (ezt oktatják Pesten, potom áron)
Japán stílusok közül a Ki Aikido érdekes még, és válasz a kérdésedre. Ezt nem ismerem, oktatókat sem..
3/9 anonim válasza:
winkchu kungfu egy élet vitel da am min jiu jitsu karate
4/9 anonim válasza:
Wing Chun, persze életvitel, mint minden harcművészet..
Kíváncsi lennék rá egy Wingchun mester mennyit foglalkozik légzéssel és belső technikákkal, külső stílusú harcművészként.
A Jujutsu fantasztikus, hatékony - de megint csak nem arról szól ami a kérdés volt.
Karatét hagyjuk ilyen szempontból..
5/9 anonim válasza:
Én a Wing Tsun kung-fut tartom a legjobbnak minden szempontból.
6/9 anonim válasza:
Pénzlehúzás szempontjából is elismert rendszer.
7/9 N0rbi04 válasza:
Tai chi? Mi azt tanuljuk Shaolin mellett.
8/9 anonim válasza:
Az durva. Kínai külső stílus (Shaolin) és belső stílus (TaiChi) együtt, érdekes is de jól is hangzik!
9/9 anonim válasza:
Jó nehéz utat választanál magadnak. :) De szorgalom, akarat kérdése. Ha nem találsz konkrétumot én a helyedben az ezoterikában is körülnéznék egy kicsit (félreértés ne essék, nem az ilyen jósdákban, meg hasonlókban), aki ilyen keleti dolgokkal foglalkozik, annak minden bizonnyal lesz mondanivalója neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!