Mi a véleményetek a Parkourrol?
nekem annyi bajom van vele hogy értelmetlen és veszélyes.
pénzt keresni nem igen lehet vele,tehát megélhetési szempontból nem jó.
gyakorlatozás közben súlyosan megsérülhetsz, meg is halhatsz vagy lebénulhatsz,fogaid kipereghetnek,csont törés stb.
időszakos sport,ezt úgy értem hogy szerintem kevés 30-40es embert látsz ugrabugrálni,ezt főként a fiatal elismerésre vágyó tinik,20on évesek csinálják,később pedig kinövik.
szerintem ha van egy ügyes ember akkor inkább olyan sportot válaszon ami más embert is érdekel és pénzt is tud belőle csinálni na meg a testi épség sem mindegy.
ez mind szép és jó:
http://www.youtube.com/watch?v=cNvJy0zoXOY
de ezt sem felejtsük ki:
Ha kedvenc sportot kéne választani, akkor biztos sokadik helyen lenne (nem is tudom, egyáltalán lehet-e ezt sportnak hívni), de nekem tetszik a dolog. Bár csak amatőr próbálkozás szintjén "űzöm".
Gyakorlati hasznának tartom, hogy nagyon fejlődött már így amatőr szinten is az egyensúlyom, a reflexeim, erősödött a lábam és a karom. Bár ezen kívül sokmindenre nem jó azt aláírom :D
Veszélyességről pedig annyit, hogy ha ésszel csinálják, ez sem veszélyesebb, mint bármi más. Kezdőként nyilván nem triplaszaltóval kell kezdeni, mert annak tuti esés, és valószínűleg törés lesz a vége, de ezért nem kezd ugratni a lovas, aki először ül lóhátra, vagy ezért nem kezd 150 kilóval egy erőemelő sem. A lényeg itt is a fokozatosság, és persze az alapokra fektetett nagy hangsúly.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!