Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Utcai önvédelmi harci technika...

Utcai önvédelmi harci technika-oktatás gyengébb testfelépítésű srácnak: Tudnátok javasolni valamit, ami lehetőleg Hajdú-Biharban is megtalálható?

Figyelt kérdés
2012. szept. 26. 19:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mit hirdeted itt ezt? Szánalom vagy...

Amúgy a Kung Fu nem japán HM és akkor az már nem is HM, el vagy tájolódva....

Kérdező neked tipikusan a krav kell, pontosan a nem böszme nagy emberek is tanulhatják, és alkalmazhatják, hatékonyan...

2012. szept. 28. 09:45
 12/20 anonim ***** válasza:
50%

"Mit hirdeted itt ezt? Szánalom vagy...

Amúgy a Kung Fu nem japán HM és akkor az már nem is HM, el vagy tájolódva....

Kérdező neked tipikusan a krav kell, pontosan a nem böszme nagy emberek is tanulhatják, és alkalmazhatják, hatékonyan..."

Azt hirdetem, hogy bárki jobban jár, ha hozzám jön mint egy túlárazott krav edzésre. Régen Aczélként többre tartották még a nevem fórumokon, de látom új szelek fújnak. Azért a bu.zi kravosok még mindig nyomulnak :D Sebaj.

"Amúgy a Kung Fu nem japán HM és akkor az már nem is HM, el vagy tájolódva..."

A kungfu nem Japán HM, és akkor mi van? Persze hogy nem, kínában már akkor harcművészetek voltak, amikor a Japánok előmásztak a barlangokból..

Indiában 5000 évnél is régebbi a Kempo, ez a legősibb harcművészetek gyűjtőneve. Onnan évezredekkel ezelőtt került át Kínába és már országokba a harcművészet (és a Buddhizmus) Kínában ez tökéletesedett, és közben Okinawából került át Japánba, mint Kínai ököl vagy Karate.

Na ez az indiai-kínai stílusok története. A Japán Jujutsu és Aikido valószínűleg eredeti Japán stílusok.

De nem értem te a mondatoddal mire céloztál.

2012. szept. 28. 10:30
 13/20 anonim ***** válasza:

A jó oktatásért fizetni kell...

Nem tudom, honnan veszed, hogy kravos vagyok, de akárhogyan is , cudarul logikázol...

Igen más szelek fújnak, ma már a gyk n is hirdetik a saját dojojukat, az emberek...

2012. szept. 28. 11:22
 14/20 anonim ***** válasza:
66%

Nekem nincs dojo-m, azt írtam volna hogy kravos vagy? Hmm, nem tudom, valamiért nagyon ajánlod de nem feltétlen vagy az.

De ha kravmaga lehet az országban, akkor én a mostani (vagy akár az 1-2 évvel ezelőtti) tudásommal színvonalas Wudang alapú önvédelmet tudok oktatni. Ami már igazolódott is, de még elvben is igaz.

2012. szept. 28. 11:26
 15/20 anonim ***** válasza:
De mivel a krav hatékonyabb a gyengébb testalkatúak számára önvédelemre, ezért ezt ajánlom...
2012. szept. 28. 16:13
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem a gyengébb testalkatúaknak a megerősödés, meg a rengeteg gyakorlás egy jó edző kezei alatt a hatkékony, nem kifejezetten a krav maga. Na meg persze a jó elkerülés.
2012. szept. 28. 22:25
 17/20 anonim válasza:

Aki a krav-maga arányaival villogott, annak üzenném (semmi rosszindulattal), hogy lehet, hogy 600-ból 1 jut be, de én nem az egész országgal számoltam, hanem a valódi kommandóban jól képzett katonákra.

Amúgy mindig azt fogják hirdetni a legjobban, ami most éppen divat, úgyis a kérdező fogja eldönteni hova jár.

Néztem pár videót kravról is, nem kifejezetten rossz, de pár önvédelmi fogásnál kicsit többet is fel lehetne mutatni ennyi pénzért.

2012. szept. 29. 22:02
 18/20 anonim ***** válasza:
57%
Többet felmutatni, és nézzük meg, hogy egy technika, egy mozdulat mennyi képességet igényel. Meg lehet tanítani egy 50 kilós 20 éves nőnek egy Aikidon, Jujutsun alapuló csukló visszatörést (nem ismerem a neveket) Kravmagán, de több évnyi fizikai alapozás nélkül ami harcművészetekben felkészíti a testet a nagy erőkifejtésre megfelelő irányba, a gyors reagálásra, elmozgásra stb. nem biztos, hogy a valóságban működni is fog. Holott a technika eredeti harcművészet technika, jó lenne az .. :D csak megfelelő képzés keretén belül, ami nem biztos hogy a Krav.
2012. okt. 2. 11:42
 19/20 anonim ***** válasza:
Amúgy igaza van TaplalkozasH.-nak(#18) A Krav-maga ugyan jó fogásokat tanít(tény hogy csak összelopkodták őket),de ezek a fogások semmit se érnek megfelelő erő,reflex,gyorsaság és rutin nélkül,amit csak többéves edzéssel lehet megszerezni..
2012. okt. 2. 19:32
 20/20 anonim ***** válasza:
50%

Amúgy.

Nektek többieknek is igazatok van. Sőt, a valóság annyira összetett, hogy különböző szemszögekből nézve különböző igazságok is vannak.

2012. okt. 4. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!