Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » MMA vagy kempo?

Bourne kérdése:

MMA vagy kempo?

Figyelt kérdés
2012. szept. 9. 22:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Előttem szólónak, a boxot is lehet önvédelemre használni ha okos vagy, például a boxolóknak van a legerősebb ütésük, ha azt nyakra viszik be...meg egyáltalán ha fejre az is elterít. Jujutsu viszont tényleg jó!
2012. szept. 11. 20:52
 12/21 A kérdező kommentje:
Jujutsu nincs a közelben. Testőrséghez milyet küzdősportot ajánlanátok?
2012. szept. 11. 22:19
 13/21 anonim ***** válasza:
Aikido, kézi tusa, krav-maga...
2012. szept. 11. 22:52
 14/21 anonim ***** válasza:

"Hasonlít a jujutsu ra, de összehangoltabb, jobb, Nihon Kempo Jitsu, erre menj... "

Már bocsáss meg, de kifejtenéd ezt bővebben?

2012. szept. 12. 14:30
 15/21 A kérdező kommentje:
Van MMA edzés, 12 ezer 1 hónapban. Igaz, hogy 12 alkalom, de az összesre úgy se tudnék menni, meló miatt.
2012. szept. 12. 15:42
 16/21 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, én nem adnék ki annyit rá. Főleg, hogy eredetileg az MMA nem egy külön küzdősport, hanem egy szabályrendszer különböző küzdősportolók számára. Ennek fényében felmerül néhány kérdés, mégis miféle klub az, ahol egy szabályrendszert tanítanak?

A ZBK kempo pedig egy boksz, jujitsu, karate keverék. Sokan leszólják, hogy semmi köze a hagyományokhoz csak egy magyar hibrid cucc. Ez igaz is, és bár én nem kempo-zom, engem személy szerint nem zavar. Mivel jujitsu is jelentős részben van benne, ezért akár hatékony önvédelem is lehet, ha úgy oktatják. De leginkább egy jó küzdősport, és csak halkan megsúgom, hogy a magyar MMA csillagai a zbk kempo-sok közül kerültek ki. Mondhatni a zbk kempo volt a hazai MMA élet előfutára.

Bár én MMa-nak inkább mást választanék, mondjuk bokszot és brazil jiu jitsu-t. A ketrecharchoz specializálódnod kell, mert mindenben úgysem lehetsz a legjobb. Persze kérdés, hogy mi a célod. versenyzésre jó a zbk kempo, és azzal szerintem biztos bejuthatsz ketrec mérkőzésekre is. Önvédelemre viszont nem a legalkalmasabb egy küzdősport...

2012. szept. 12. 16:18
 17/21 A kérdező kommentje:
Nekem a testőrség mellé kell, ha intézkedni kell ne legyen vele gond. ZBK Kempo is ugyanannyiba kerül, ott ahol én tudnék járni.
2012. szept. 12. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:
Akkor járj judo ra, az ingyen van... VAgy takewandoo az is...
2012. szept. 12. 20:58
 19/21 A kérdező kommentje:
Nálunk nem.
2012. szept. 12. 23:59
 20/21 anonim válasza:
magyaros sport:üsd-vágd-nem apád! amúgy önvédelemre alapból én egy axe+zippo kombót és egy erős nitrós futást tartok eredményesnek vagy ha nem erősebb sokkal az ellen akkor ahol érem, igyekszem hatásosabb pontokat ütni/rúgni de ha ott kell maradnod és intézkedned ráadásul a delikvens szemének kimarása/hajának lelángszórózása nem megengedett akkor krav-maga tuti jó, haver csinálta, arra képez hogy különféle ellent harcképtelenné tegyél/lefogj én ha azt megtanulod még javallok pár nagyobb kábelkötegelőt a zsebbe hogy ha sokáig kéne tartani, kezét-lábát össze lehet vele fogni és tuti nem szedi szét ha meg valaki támad akkor a klasszikus sztereóhallás(bud spencer es ütés lényege két pofon a két füle egyszerre, a beszoruló levegőtől légnyomást kap a hallórendszer, ez fájdalmat és fülcsengést okoz, tuti odakapja a kezeit.)- tökönrúgod-(összegörnyed) és végül a fejét ráhúzod a térdedre lendöletből módszerrel intézed. a 3 lépés garantáltan pár percre elveszi a kedvét. amúgy meg bármilyen harcművészet jó arra hogy fizikálisan erősebb legyél. és ha nem is technikásan/utcára alkalmas technikát birtokolva de erősebbet tudsz ütni és főleg ha látszik rajtad hogy nem érdemes próbálkozni már az is fegyver.
2012. szept. 18. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!