MMA vagy kempo?
"Hasonlít a jujutsu ra, de összehangoltabb, jobb, Nihon Kempo Jitsu, erre menj... "
Már bocsáss meg, de kifejtenéd ezt bővebben?
Hát nem tudom, én nem adnék ki annyit rá. Főleg, hogy eredetileg az MMA nem egy külön küzdősport, hanem egy szabályrendszer különböző küzdősportolók számára. Ennek fényében felmerül néhány kérdés, mégis miféle klub az, ahol egy szabályrendszert tanítanak?
A ZBK kempo pedig egy boksz, jujitsu, karate keverék. Sokan leszólják, hogy semmi köze a hagyományokhoz csak egy magyar hibrid cucc. Ez igaz is, és bár én nem kempo-zom, engem személy szerint nem zavar. Mivel jujitsu is jelentős részben van benne, ezért akár hatékony önvédelem is lehet, ha úgy oktatják. De leginkább egy jó küzdősport, és csak halkan megsúgom, hogy a magyar MMA csillagai a zbk kempo-sok közül kerültek ki. Mondhatni a zbk kempo volt a hazai MMA élet előfutára.
Bár én MMa-nak inkább mást választanék, mondjuk bokszot és brazil jiu jitsu-t. A ketrecharchoz specializálódnod kell, mert mindenben úgysem lehetsz a legjobb. Persze kérdés, hogy mi a célod. versenyzésre jó a zbk kempo, és azzal szerintem biztos bejuthatsz ketrec mérkőzésekre is. Önvédelemre viszont nem a legalkalmasabb egy küzdősport...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!