Ökölvívás,14éves lány? Lent
Szóval 14 éves vagyok 172/73 :/ ha már így van ki szeretném használni. És gondoltam hogy elkezdek boxolni. Vagy van
más sport ahol ezt a fölényt kitudnám használni? Akár hm-et is irhatsz.
Nem rossz kérdés, Kérdező.
a testsúlyod mivel 14 évesen, lányként kizárt, hogy 73 kiló izom legyen így főleg zsírból adódik.
ha már ez a helyzet akkor (bár a mozgáskör érdeklődésed igen szimpatikus, és vissza is térek rá) de fontos lenne a gabonákat, tejféléket és szénhidrát dús ételeket elhagyni, mert a zsírtömeg kihasználásához sok-sok év KS vagy HM gyakorlás kell, de akkor sem lesz egészséges (sem a zsíros test, sem azok a táplálékok amik a zsírosodásért felelősek).
Most, hogy ezen túljutottunk:
ha már sport, akkor küzdősport, ez így van. Ökölvívás, birkózás ezeket jól oktatják, igen komoly sportok.
Úszást az egészség miatt szoktam ajánlani, és a sportok ezzel nagyjából ki is merültek, a többi vagy ízületkárosító, vagy technikai sport.
Jók még a gyógytornák, mint a callenetics, a pilates illetve ezek alapja, a Jóga. A kínai Qi-gong, vagy ha egészéges harcművészetet keresel, amivel önvédekezni, ölni vagy teszem azt küzdősportosabban bunyózni is lehet
a belső harcművészetek, a Wudang kungfu vagy ennek egyik alapja a TaiChi.
Írnám az Aikido-t, de sajnos azt már 1000+1 helyen tanítják és míg box edzést jót lehet találni, rendes Aikido edzés után fel kell túrni a várost (mondjuk a fővárost) sok harcművésszel beszélni akik tudják is miről beszélnek, és nem csak 5-6 év versenykarate van a hátuk mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!