A pankráció az egy megrendezett "küzdősport"?
Ha van szemed látod hogy kamu. De elég jó kamu.
Érdekes hogy aki veszít több lét kap érte.
A pankráció is a színészet egyik ága.
De amúgy a mai pankráció már elég látványos a régihez képest hiába, hogy csak kamu. Jó buli lehet azért..
Biztos vagyok benne, hogy van "éles" pankráció is a világ segglyukaiban, illetve a modern társadalmak sötét, illegális szórakozóhelyein.
Két ember iszonyú sérülést tud egymásnak okozni. Egy jól irányzott ütéssel könnyedén meg tud ölni egy átlagember is egy másikat, akár, ezek az emberek meg porrá verik egymást. Az USAban nagy divat a pankráció. Személy szerint utálom, megvetem, undorítónak tartom, hogy az emberek két ember egymásnak gyilkolásán szórakoznak, még akkor is, ha csak megrendezett, "mű", az egész.
Annak ellenére, hogy nem élesben megy a dolog, rengeteg sérülést szednek össze a pankrátorok így is. A komolyabb harcosok többsége komoly agyi sérüléssel rendelkezik, és a csontjaik sem teljesen éppek.
A mozgás amit látsz valódi, de az ütések, rúgások, hajhúzás, stb gondosan tervezettek, hogy minimális sérülést okozzanak, valamint az ütést (rúgást...) kapottak oldaláról megjátszott az ütés hatása.
Nekem rendkívül ellenszenves, mert sportként adják el, miközben inkább lehetne tánc, mozgásszínház.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!