Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kettlebell + hátfájás. Mik a...

Mizotya kérdése:

Kettlebell + hátfájás. Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Minden személyes élmény érdekel: fájt korábban és elmúlt/nem múlt el, nem fájt és továbbra sem, vagy nem fájt de a belltől igen. Előre is kösz a válaszokat.

2012. aug. 20. 10:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem fájt nem fáj. Ha megsérülsz az nem az eszköz hibája, hanem a tiéd. Ha eszetlenül, rossz technikával bellezel, akkor viszont garantált, a hát, váll csukló fájás rövid időn belül.
2012. aug. 20. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:

szia!

Én edző nélkül kezdtem el kb 2-3 hónapja itthon,de előtte elolvastam pár könyvet és az interneten is utánaolvastam a gyakorlatok helyes végrehajtása érdekében,és nincs semmi negatív tapasztalatom csak pozitív!Ha átrágod magad a könyveken(pl:Pavel Tsatsouline:Kezd el a kettlebellt), és nem barom módjára kezded el, hanem szépen fokozatosan az alapoknál, akkor nem lesz probléma!

2012. aug. 20. 11:52
 3/11 anonim ***** válasza:

Fél éve csinálom csoportos edzéssel. Van pár edzőtársam, aki leginkább a korábbi hátsérülése miatt kezdte el, és a tapasztalat az, hogy már 2 hónap alatt, heti 2 edzéssel látványosan, és sokat javult az állapotuk. Mivel a Kettlebell kezdő szinten leginkább a mélyhátizmot, vállövet, feneket, combot erősíti, ezért egyrészt gyorsabban áll helyre, és annyira megerősödik, hogy a későbbi, komoly gyakorlatoknál már nem jelent veszélyt.

Mondjuk nekünk kivételesen kemények az edzések, de ha otthon ésszel csinálod, és nem kapkodsz, akkor nagyjából ennyi idő alatt erős változásokat tapasztalhatsz.

Természetesen, mint mondták már, ez csak egy eszköz. Ha nem helyesen végzed a gyakorlatokat, és emiatt fáj valamid, az a te hibád, nem az eszközé. Emellett elkerülhetetlen, hogy a legelején például a vállad, alkarod fájjon, amíg el nem sajátítod a megfelelő mozdulatokat, amelyekkel nem teszel kárt magadban az "ütős" gyakorlatoknál.

Nekem személy szerint nem volt hátfájdalmam, csak azért kezdtem el, hogy erősebb legyek, és ez alatt a fél év alatt, hihetetlen eredményeket értem el, amiket előtte nem is gondoltam volna.

2012. aug. 20. 13:05
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kulturált válaszokat. Nekem sem kell bemutatni a bellt. Csak érdekelt még több vélemény. Én egyébként egy edzésen kívül szerzett vállsérülést tettem vele rendbe 1.5-2 hónap alatt. Egyelőre igen kevés negatív véleményt hallottam, a tiétek is a pozitívak körét bővíti.
2012. aug. 20. 16:21
 5/11 A kérdező kommentje:
A saját és ismerőseim tapasztalatain túl egyébként azért teszek fel nektek is kérdést, hogy a valóságot is megismerjem a reklámszövegek mögött. (szerencsére itt igencsak megegyezik a kettő)
2012. aug. 20. 16:32
 6/11 anonim ***** válasza:
Azért a csukló gyakorolt hatása még nem teljesen tiszta, legalábbis hallottam ezzel kapcsolatos elgondolkodtató dolgokat, ezért a bandázs használta azért megfontolandó.
2012. aug. 20. 16:39
 7/11 anonim ***** válasza:

13.05-ös vagyok.

Némi igazság van a csukló gondban. Akinek érzékeny a keze ( mint nekem is ), vigyáznia kell. Nekem a bal kezem feletti, alkar rész érzékeny a sok, nagy súlyos ütéstől, ezért néha olyan kesztyűt használok, ami védi (vagy sima csuklószorító, arra a részre húzva is jó). Illetve a kezemet széttépi pl. a Snatch. De ez is csak idő kérdése. Hozzá kell szoknia. Ezen kívül csak pozitív dolgokat tudok róla mondani.

2012. aug. 20. 17:46
 8/11 A kérdező kommentje:

Nekem a kezeimmel szerencsém van, valóban fájt az ütésektől az alkar, de a gyakorlat korrigálásával csökken az ütések száma és nagysága, valamint nekem elég hamar felkeményedett a kezem. A tenyeremnél pedig csak nagyobb számú snatch okozott gondot, de az edzőm tanácsai sokat segítettek.

Csukló problémáról helyes technika mellett viszont még sose hallottam. Örülnék ha erről részletesebben írnál.

2012. aug. 20. 21:32
 9/11 anonim ***** válasza:

kondiztam és bokszoltam évek óta és kinyomódott egy porckorongom.

2 hónapig gyakorlatilag csak feküdni tudtam.

a legkisebb mozgás is pokolian fájt.

aztán jött a gerinctorna,ami jobb volt,mint egy fájdalom csillapító tabletta,mert vissza lehetett vele nyomni a kidülledést ami a fájdalmat okozza.

és azzal is szembesített,hogy gyenge sz@r a derékövem-gerincmerevítő,alsó hát-gyakorlatilag ez volt a problémám első számú oka és kiváltója is.

ezután jött a kettlebell,és erősebb a derekam,mint valaha is volt,teljesen helyrejöttem.

2012. aug. 21. 00:41
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy Oroszországban járt késharc oktatottól halottam a csuklós dolgot, sambosok közül sokan visszavettek a bellből a hosszabb távon jelentkező (olyan 10 éves időtartamra kell gondolni) csuklófájdalom miatt. Nem tudom mennyire volt jó a technikájuk és hátrafeszült e csuklójuk néhány gyakorlat közben vagy nem épp ezért a bandázs nem árthat.
2012. aug. 21. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!