Bruce Lee tanult Taekwondo-t?
Azért kérdezem, mert azt tudom, hogy wing chun-t tanult Yip Man-tól, no meg ökölvívással is foglalkozott. Viszont a wing chun-ba nincsenek ilyen magas rúgások fejre, sőt rúgás is alig van benne. Viszont Lee igen durva és változatos, ráadásul sokféle rúgástechnikákkal rendelkezett. Honnan tanulhatta ezeket. Nekem elég TKD gyanús.
Szerintetek?
Én úgy tudom, hogy saját stílust alakított ki, abba meg belefér minden!
A wiki is így írja:
A jeet kune do (截拳道, Jitkyùndou, „a megtartóztató ököl útja”) egy keverék harcművészeti stílus és egyben életfilozófia, melyet Bruce Lee alakított ki 1967-ben. A stílus nem használ tradicionális elemeket, közvetlen, egyenes irányú mozdulatokat tartalmaz. Elsősorban nyitott kezes technikákat alkalmaz, és különböző helyzetekre különböző eszközökkel reagál. Úgy is hivatkoznak rá más néven, mint a „stílus nélküli stílus”. A tradicionális harcművészetekkel ellentétben a jeet kune do nem kötött stílus, nincsenek kötött elemei, és a stílus egyben filozófia is.
járt néhány savate edzésre is a könyvem szerint.
mondjuk észre is lehet venni,mert az egy kedvenc rúgása lett a cipőéllel sípcsont rúgás,és az oldalrúgás lábra,rogyasztott tartólábbal.
meg a zónázás,vagyis rúg egymás után 2-3 alsó rúgást,aztán beijeszt lentre,de felhúzza fejre.
ez tipikus savate.
Igen, tanult Taekwon do-t akárcsak Wing Chun-t, Bokszot, Judo-t, Jujutsu-t és egy nagyon kicsi Thai Box-ot
Azonban tudni kell, hogy a magas, látványos rúgások csak a filmjeiben jutottak főszerephez. Önvédelmi oktatóként, a való életben nem tartotta célszerűnek a magas rúgásokat, inkább csak a csípő alatti szekciókra koncentrált. Legalábbis én így olvastam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!