Shaolin kung-fuból északi vagy déli stílust érdemesebb csinálni?
Figyelt kérdés
Szeretenék tanulni shaolin kung-fut de melyiket lenne hasznosabb csinálni az északi vagy a déli változatot?
Melyikre mik a jellemzők?
2012. júl. 16. 11:01
1/5 anonim válasza:
Könyörgöm,nézd meg Wikipédián,részletesen le van írva.A déli inkább rövid,brutális támadásokra koncentrál,az északi elegánsabb,több rúgással.Azt válaszd amelyiket komolyan tudod venni,mert a fejlődés sokáig fog tartani.
2/5 anonim válasza:
A déli kézközpontú,az északi meg rúgás központú.Ez minden kung fu stílusnál így van.Ha önvédelem miatt jársz akkor mindenképpen délit.Utcán rúgni nem okos dolog.Az északiban pedig magas rúgások vannak.
3/5 A kérdező kommentje:
Bokszolok én 2 éve, ütésekkel azért tisztába vagyok. Mindig is tetszett nekem a shaolin kung-fu, szeretnék rúgni is megtanulni amúgy.
Lehet, hogy akkor a boksz mellé északi shaolint fogok csinálni, hogy a rúgásokat is elsajátítsam.
Két dolgot szeretnék még kérdezni. Az egyik, hogy : Hol lehet északi shaolint tanulni? A másik pedig, hogy az északi shaolinba is vannak azért ütéstechnikák vagy inkább nagyon a rúgás dominál?
2012. júl. 17. 09:10
4/5 anonim válasza:
Nyilván nem hátrakötött kézzel harcolnak,tehát éppúgy vannak benne ütéstechnikák,mint a déliben. De egyébként nézz meg mondjuk egy déli és egy északi formagyakorlatot a youtube-on.
5/5 anonim válasza:
Én tanultam mindkettőt déli az jobban megfogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!