Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Milyen küzdősport, avagy az...

Milyen küzdősport, avagy az örökzöld téma?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

Nos ,én is eljutottam ide,hogy megkérdezzem ,szerintetek milyen küzdősportot kellene űznöm,de azért előtte adnék 1-2 infót magamról. Cirka 7 évig shotokan karatéztam, ami kifejezetten jól is ment,de valami bekattant az agyamban és abba hagytam (talán lusta voltam?! ) aztán kis idővel később konditerembe jártam amit szinten élveztem,de valamiért visszahúz a küzdősport .

A lábam az erősségem és imádom használni,gyors vagyok és szeretem ha sza**á hajtanak,mikor kemény az edzés,de 1 nagyon nagyon hátrányom van. Shotokan karatés múltamból adódóan nem volt túl sok full-contact szituációm és emiatt vagy sem,de félek az ütésektől, hogy pofán vágnak, betörik az orrom stb. Itt kérnék egy kis segítséget, ezt hogyan tudnám leküzdeni? Vagy ezt belül kéne lerendezni? Nem tudom mit tegyek, és nagyon zavar ,de ez ne legyen kizáró ok a küzdősportok választásánál.Szeretném magam megvédeni az utcán,ami persze sok mástól is függ,de lényegében a célom ,hogy "vadállat " legyek, mégha kicsit túlzásba is estem,remélem értitek mire gondolok.

Továbbá,mint sokan, én is a thaiboxra gondoltam ,mivel van 10perc sétára egy edzés itt Re-Gym es. Esetleg tud valaki mondani valamit Czinke Gábor nevű edzőről ? Az edzésekre gondolok és nem az eredményeire.( ezektől függetlenül le fogok menni egy próba edzésre,csak azért hátha..)

Ettől függetlenül várom a választ a fő kérdésre.

Köszönöm

Üdv 19/f

2012. jún. 29. 11:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Thai boxot azt hagyd a francba, ha karatéztál 7 évet, ugyanazokat a rúgásokat fogod tanulni, buta agresszivitáson, alapuló stílus a muay thai, ész nélküli agyatlan ringbunyó.

Ha karatés vagy, akkor jól tudsz rúgni, na meg védekezni is. Viszont ütni, nem olyan jól,mint ahogy gondolod vagy hiszed. Éppen ezért én az ökölvívást szoktam javasolni. Nagyon jó, megtanít tényleg ütni,elmozogni,védekezni és van sparring is bőven. Thai boxon a low-kicken és a térdelgetésen kívül semmit sem fogsz tanulni, lilára lesz rugdosva a combod, úgy hogy közben nem tanulsz szinte semmit, maximum egy picit szívósabb leszel. Ja, és a thai boxolók nem tudnak ütni normálisan, nulla az ütőtechnikájuk. Tapasztalatból beszélek (3 év muay thai, 5 év ökölvívás).

Én az ökölvívást javaslom, viszont ha budapesti vagy akkor a savate-ot (francia bokszot) is nagyon javaslom, na meg az Ashihara karatét is. Ha meg valami sokoldalúbbat szeretnél, akkor japán ju-jitsu, Choy Li Fut kung-fu. Vagy esetleg méh ha találsz valami jó mestert akkor a tradicionális wing CHUN kung-fu (Nem a Máday által képviselt hókusz-pókusz wing TSUN). Wing CHUN-ból olyan mestert keress ahol van rendes fabábús gyakorlás, valamint MMA kesztyűs sparring. Na azok igen jók!

2012. jún. 29. 12:31
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Én a boxot túl "kötöttnek " tartom, mármint megőrülnék szerintem ,ha nem használhatnám a lábam. Ez a francia box nagyon jónak tűnik, mindjárt utána is nézek. Van Pesten, a Móricz Zsigmond körtérnél egy MMA oktatás, arról tudsz esetleg valamit, vagy valaki tud róla mondani pár dolgot ?

Ha választani kéne MMA és francia box között akkor mit választanál? Esetleg valami tipp,hogy hogyan győzzem le az ütéstől való félelmem?(amit említettem a leírásban )

Valamint,nyáron még nem tudnám elkezdeni a küzdősportot,de a fegyencedzés könyv megvan, még nem kezdtem el ,de valami vélemény róla ? Kezdésnek megfelel,hogy visszarázódjak az edzésbe? Esetleg küzdősport alatt is mehet ?

Tehát a lényeg, visszatérve a sportra,hogy nagyon szeretem a lábam,ezért zárnám ki a boxot önmagában.

2012. jún. 29. 14:52
 3/3 anonim ***** válasza:

gondolom láttál már mma meccseket.

90%ban nyüstölik egymást a földön.

szóval ha rúgni szeretsz,akkor ott ua lesz a problémád,mint amit írtál az ökölvívással kapcsolatban.

szerintem is a savate lenne a jó választás,főleg hogy szereted használni a lábad.

az ütéstől,sparringtól való félelmedet meg kinevelik belőled 1-2 hónap alatt.

minden edzésen van sparring hamar megszokod.

az egymáson zsákolás gyakorlat is ezt a célt szolgálja részben.

ha meg tényleg ez a vadállat dolog a célod,akkor a heti 2 savate mellé,oda kell tenni heti 2-3 ökölvívó edzést.

a bunyó alapja az ütés,főleg az utcán.

a fegyenc meg mondhatni alap,csináld.

2012. jún. 29. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!