Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Testoszteron enantat beadasaro...

Testoszteron enantat beadasarol valami infot tudtok adni?

Figyelt kérdés
2012. máj. 24. 21:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Intramuszkulárisan kell beadni, azaz izomba. Mivel olaj bázisú, ezért nem célszerű érbe adni. Annak akár halálos kimenetelű tüdőembólia is lehet a következménye. Helyügyileg mehet farizomba, combba, vagy vállba. Ezek közül a farizom a favorit, mivel kevés ér fut benne, és ez a legvastagabb. Szúrás előtt fertőtlenítsd mind a bőrfelületet, mind az ampullát. A beadáshoz 22-24 G-s, 25-30mm hosszú tű javasolt. Ezzel viszonylag hamar be lehet adni. Felszívást követően függőleges helyzetbe pöckölgesd a fecskendőt, akkor a légbuborékok fölmennek a tetejére. Ezt nyomd ki belőle. Ha minden megvan határozott mozdulattal tövig be az izomba, majd egy kicsit vissza szívni. Amennyiben vér jön vissza, akkor eret találtál. Oda nem nyomd be. Ha csak levegő jön vissza, akkor rendben van. Utána is célszerű lefertőtleníteni a bőrfelületet. Majd masszírozd szét az olajat, hogy ne csomósodjon be. Mindig steril tűt, fecskendőt használj.

Én azt mondom, hogy ne állj neki egyedül bohóckodni a dologgal, keress egy ápolót, vagy orvost aki elmagyarázza és megmutatja, hogy kell szakszerűen beadni. Persze a legjobb az lenne, ha letennél a kokszolásról is. Aki gyakorikérdéseken informálódik a témában, az biztos nincs se azon a szinten, se abban a pozícióban, hogy erre legyen szüksége.

2012. máj. 24. 22:03
 2/3 anonim ***** válasza:
nem célszerű érbe adni XD Mondjuk inkább úgy, h életveszélyes...
2012. máj. 25. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Én meg azon az állásponton, vagyok, tedd azt, amit tenned kell. A szelekció működik :D
2012. máj. 25. 13:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!