Külföldön máshogy vannak a Krav Maga szintek?
Neten nézegettem külföldi KM oldalakat, és látom, hogy itt a szinteknél volt B1,B2,B3,I1,I2 stb. Mo.-n ugyebár:
- P szintek: összesen 5
- G szintek: összesen 5
- Expert szintek: összesen 8
Az expert 6-7-8 szintek egyben Master I-II-III szintnek felelnek meg.
Oktatói szintek
Az IKMF Krav-Maga rendszerében számos oktatói forma létezik. Azzal, hogy egy tanuló G szintre sikeres vizsgát tesz, nem lesz automatikusan sem oktató, sem asszisztens oktató.
Az expert 2 szint az, ahol már kötelező az oktatói képzésen való részvétel.
Civil instruktor
Erre a képzésre általában minimálian P4 szinttel lehet bekerülni, instruktori ajánlással. A képzés hossza 3 hét, napi 8-12 órás oktatási napokkal számolva...
Kravjunior instruktor
Kizárólag már civil oktatói szintet teljesitők vehetnek ezen a képzésen részt.
Katonai instruktor
Civil oktatói szint a minimum követelmény, vagy speciális katonai egységek tagjai, akik már előképzettséggel rendelkeznek.
Rendőr instruktor
Civil oktatói szint a minimum követelmény, vagy speciális rendőriegységek tagjai, akik már előképzettséggel rendelkeznek.
SWAT instruktor
Civil oktatói szint a minimum követelmény, illetőleg rendőri vagy katonai oktatói végzettség.
VIP Protection instruktor
Civil oktatói szint a minimum követelmény, illetőleg rendőri vagy katonai oktatói végzettség.
Tehát az én kérdésem az, hogy akkor pl.: egy B3 minek felel meg?
Hello!
Én is csak egy hónapja csinálom, de láttam olyat aki ott van már 3 éve. Pontosan nem emlékszem, hogy ők melyik szinten voltak, de hogy sokat tudtak az biztos! Szóval elég jól fejlődsz; én egy hónap alatt rengeteget tanultam! (Talán G2 volt? (G1től már tanítanak!)
azért láthattál ilyet hogy B 2 meg a többit mer a krav magának több fajtája létezik van IKMF IKMA ... stb magyarországon még van az alapitók klubja de csak az IKMF nél van megkövetelve hogy minden instruktor (edző) nek pár évente vizsgáznia kell
az IKMF nél vannak a P G E szintek de hallotam olyan ról is hogy régen övrendszer volt ahogy akaratéban meg a judoban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!