Melyik a leghatásosabb stílus utcai ÖNVÉDELEMRE?
Carbon, komolyan ne vedd a fiút, csak szórakozik. nincs nője, nem ölték még meg, ilyen problémák lehetnek..
Lee, persze hogy nem sértettél meg. de én elfogult vagyok. és ha van pár nagy durranás a világon (Nagy Bumm, a Kerék, átláltszó melltartó, Jujutsu, Wudang kung-fu, Shaolin, indiai Első Harcművészetek) akkor ebből kiemelem a számomra legérdekesebbet. és elég ritka nagy durranás, bizony.
Tényleg nem értitek ugye? Ez a rákos a gyerek egy ún. Troll, aki azon élvezkedik, hogy a hülyeségével felcseszi mások agyát. Ti meg dühödten reagáltok, azaz szakszóval etetitek ezt a trollkodót (Don't feed the trolls!).
Ugyanakkor egyet kell vele értsek. Ez a rék stílus csupán egy görbe tükör. Sokan tényleg ezt csinálják, beírják az általuk tanult stílus nevét, és hogy ez a legjobb, meg csak ezt kell tanulni, persze sok felkiáltójellel a meggyőzés végett.
PL.: "A thai box a legjobb, a többi szar!!!!!444444!!!!NÉGYNÉGY!!!444!!!!!!!!!! Oszt szopol-e?"
Most az, hogy direkt ide íre egy nem is létező, és már hangzásra is nevetséges kung fu-t, csak növeli az irónia értékét. Nem kell rá haragudni szerintem, normális ember egyből leveszi, hogy egy ilyet nem lehet komolyan venni...
a görbe tükör is jogos. viszont ez egy komoly téma, az én véleményem szerint nem ironizálni kell mondjuk a sz.arul oktatott küzdősportokkal és harcművészetekkel (ironizálni a politikával, magánemberekkel lehet, ilyen "idiótaságokkal") majd elszámolnak egyszer azok, akik komolyan veszik ezeket. eljöhet még az az idő, amikor lerombolják a kamu karatés dojókat, vagy a sza.rul oktatott egyéb harcmúvészetek edzéseit, mert megcsúfolják az eredetiket, amiknek a nevüket viselik.
az önvédelmi rendszerekre ez mondjuk nem igaz, azok maradhatnak viccek, szerintem.
A rák kung-fu az nem kamu, mert volt ilyen stílus régen. A shaolin tigris és kígyó stílusok technikáiból lett kifejlesztve, idegtámadásos harcművészet, hasonló mint a kyusho-jitsu.
Viszont a stílus már 500 éve kihalt! De 500 évvel ezelőtt, mikor még volt, akkor is nagyon-nagyon ritka HM volt, nagyon szűk réteg ismerte. Alig van róla írásos adat. Az egyik leghatékonyabb és legkülönlegesebb, valamint legritkább stílus. Ezt olvastam egy harcművészeti lexikonba róla! Az biztos, hogy a világon sehol sem oktatják már!!
A csávó, csak trollkodik!! ezért reklámozza itt!!!
Krisz
Hehe....annyit találtam még a rák kung-furól, hogy valamilyen guggoló helyzetből, alacsonyan indít támadásokat.
Erős feledzett ujjak és csukló kell hozzá. Na meg valami olyan írást is találtam, hogy amikor kitalálták, akkor a shaolin saskarom, hong tigris és kígyó kéztechnikákból vették az ötleteket. Rúgásokat nem tartalmaz.
Ennyi infót tudtam róla marha nehezen, találni róla a neten. Angol nyelvű oldalakról és fórumokról. Az a baj belinkelni nem tudom, mert már nem találom (és elfelejtettem) az oldalakat, ahol találtam az infókat róla. Egy biztos, egy nagyon ritka stílus volt valamikor, és már 500 éve nincs, kihalt és kész. Írásos emlék nem maradt fenn róla túlzottan sok.
Késes Krisz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!