Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sípcsont idegeléséröl itt már...

Sípcsont idegeléséröl itt már anyi f@szságot lát az ember! Valami hozzá értö?

Figyelt kérdés
Valaki hozzá értö esetleg? aki üz is valami küzdösportot, és nem a sok hülyeséget magyarráza????! ... elöre is kösz
2011. dec. 2. 14:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Thaiföldön a muay thai bokszolók, bambusznak a törzsét rugdossák, hogy kemény legyen a sípcsontjuk.

Na most......, miközben egy kemény tárgyat rugdosnak a sípcsontjukkal a sípcsonton (mármint a csontban) apró mikro repedések és törések keletkeznek, ilyenkor a szervezet automatikusan kalciummal és magnéziummal pótolja ezeket a mikrorepedéseket. És egy idő után a sípcsontod belsejében lévő szivacsos állomány elkezd sűrűsödni, magyarul egyre keményebb lesz a csontozatod. Valamint a sok rugdosás közben a sípcsontodon lévő izomzat is megkeményedik és elhalnak benne az idegek, persze nem teljesen, de a nagy része igen.

A karatésok is ugyanígy keményítik fel az öklüket, ezért tudják széttörni a téglákat.

Én azt tanácsolom neked, hogy sodrófával kezd el ELŐSZÖR GYENGÉDEN ütögetni a sípcsontodat, aztán FOKOZATOSAN APRÁNKÉNT egyre erősebben. (Ne kapásból erősen kezd el ütni, mert akkor csonthártyagyulladást kapsz és az nagyon fog fájni, akár hetekig is!)

Csináld ezt két hónapig. Közben szedjél kalcium és magnézium tablettát. És igyál mellette fehér teát is. (Fehér teát kapsz a gyógyszertárban. A fehér tea erősíti a csontozatot).

Ha két hónapig ütögetted a sípcsontodat, akkor utána keresel egy egyenes törzsű fát, a fának a törzsét pokróccal körbe tekered és elkezded rugdosni sípcsonttal, szintén először gyengéden, majd fokozatosan egyre erősebben. Igen fájdalmas lesz először, de idő után szokható. 2-3 év alatt lazán fellehet keményíteni a sípcsontot, olyan kemény lesz mint egy vascső. Viccen kívül!!!

Shotokan karate mester haverom is pontosan így erősítette fel a sípcsontját. Tőlem tudom ezt.

2011. dec. 2. 18:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Kösz szépen!! Végre valami értelmes ember!!! ,, még anyit esestleg hogy nekem ugye egy picit bedagadt és ha megnyomom ott marad egy luk egy kis ideig!!! ilyenkor hagyam pihenni hogy regenerálodjon vagy , folytassam nyugottan ,,mivel fájni nem nagyon fáj??!
2011. dec. 2. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Én vagyok a tegnapi 18:45-ös válaszoló.

Figyelj, az a lábadban nem lyuk, csak annak érzed, ilyenkor kicsit bedagad, nyugodtan fojtathatod tovább az idegelést, ha csak alig fáj. Figyelj az idegelés, így is úgy is fáj, mindig is fog fájni egy kicsit a lábad, hiszen erőhatás éri folyamatosan. Viszont ha elkezd nagyon fájni, amolyan égető érzést érzel, és esténként elkezd nyilallni, és ha egy ujjal is hozzáérsz és úgy is fáj, akkor viszont csonthártyagyulladásod van! Ilyenkor pihenteted minimum 2 hétig!! Mert ha nem akkor tovább romlik és akár súlyos lehet. Persze ha fokozatosan ütöd, akkor a csonthártyagyulladás nem következhet be. Ezt ésszel kell csinálni, azonnali eredményre ne számíts mert minimum 2-3 év kell hozzá!

Egyébként ezt nem idegelésnek hívják, hanem csontfelkeményítésnek. Valamelyik ostoba találta ki ezt a kifejezést, hogy idegelés, és ma már tévesen mindenki így mondja. Ja és még valami. Fehér teát folyamatosan inni mellé, legalább napi 3dl-t, azaz egy nagyobb bögrével. Mellé pedig szedni a kalcium és magnézium tablettát. Ezek nélkül el se kezd. Bemész a patikába veszel egy doboz filteres fehér teát ( [link] és vannak ezek az étrend kiegészítő tabletták ilyenből kell kalcium és magnézium, de olyan is van hogy kalcium+magnézium egybe.

Ami így néz ki:

[link]

Bár amit most linkeltem az kalcium+magnézium+cink. De ez már tökmindegy! A lényeg benne van.

2011. dec. 3. 07:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönom szépen a segítséget!! A továbbiakba igy már tudom mit hogy !!! még egyszer kösziii
2011. dec. 3. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:
73%

Én úgy tudom, hogy banánfát rugdosnak, ami viszonylag puha.

Ne rugdoss rendes fát, inkább bokszzsákot vagy valami hasonlót, mert ha olyan tárgyat rúgsz, ami keményebb a csontodnál, akkor deformálódhat, maradandóan sérülhet a sipcsontod. Az idegek kiöléséhez nem szükséges olyan erő, ami a csontjaidnak is árthat.

Legalábbis én így olvastam.

2011. dec. 3. 16:12
 6/9 anonim ***** válasza:

2-3 év min? érdekes... nekem 2 hónap után szinte teljesen eltünt a fájdalom érző képességem, de én akkoriban még nem tudtam ennyi mindent a keményítő edzésről, és nem is törődök vele most sem hogy szakaszosan haladjak, nekem jó a "legprimitívebb" edzés módszer is, én rögtön kemény fát kezdtem el rúdni, de az első kommentelőre halgass, mert nekem már volt csonthártya gyúlladásom is és 1000x fájdalmasabb mint ha valakit tökön rúgnak teljes erőből(persze ha hozzáérnek) és ne halgass az olyanokra akik az mondják hogy görgess sörös üveget vagy sodrófát, az ütni kell, mert ha csak görgeted akkor csak az idegek halnak, nem egyzser rugtam össz olyannal aki csak görgetett és bizony azok le is sántúltak pár napra.

DE ne csak a sípcsontod edzd ha már elkezdted hogy, Bruce Lee szavaival éljek: És ha harcról beszélünk, amilyen az valójában, szabályok nélkül, igazi harcról, akkor bébi a legjobb, ha tested minden részét edzed.

itt értendő a csontokra és izmokra is. Éne speciel már feledzettem az alkarom is, és az egész kézfejem(tenyér, bütykök, ujjpercek, ujjhegyek,csukló, stb) már a mutató és a középső újjamon csinálok fekvő támaszt, persze csak 1 eket, mert ha nagyon erőltetem megreccsen az...

jah, a legfontosabb! nyújtás! nyújtás! nyújtás!

semmi értelme annak ha acélos a sípcsontod, ha nem bírsz félköríves rúgásból 1m nél magasabbra rúdgni.

2011. dec. 4. 21:25
 7/9 A kérdező kommentje:

Kösz az infot!! Igen az alkaromat is elkezdtem keményiteni ,meg a bütykeimet !! sipcsontra pedig egy vizzel teli hordot használok mert az nem anyira szilárd!! A nyujtáson meg rajta vagyok !! ha már a spárga menni fog boldog leszek!! :)

A rugás is megy amit ,emlittetél ,,csak azt most pihentetem mert egy fasza tolorugásnál olyat rotyant a csipöm!! aztota is csak kattog,ha szembe rugok ,,ezért csak az oldal rugást gyakorolom most!

2011. dec. 4. 23:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Az alkarhoz és a bütykökhöz pedig,ha van valami jó tanács esetleg,,, mit hogy?! ... azt megköszönném!
2011. dec. 4. 23:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Én voltam a legelső válaszoló.

Figyelj alkart és bütyköket is ugyanúgy kell mint a sípcsontot. Seiken (azaz bütykök) feledzésére a kento is jó, amit a karatésok is csinálnak. Lényeg, hogy keményet üss fokozatosan. És elkerüld a csonthártyagyulladást! Szedsz amúgy kalcium és magnézium tablettát és iszol mellé fehér teát?

2011. dec. 8. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!