Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Wing chun vagy ju jitsu?

Wing chun vagy ju jitsu?

Figyelt kérdés
Nemtom hogy melyiket kezdjem el.A lényeg ha vki belém kóstól akk megtudjam magam védeni.Melyiket tanulnám meg hamarabb?Ill melyik a veszélyesebb?
2011. okt. 13. 21:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Krisz msn?

voltam a Choy li fut edzésen, valamikor beszélni kéne.

és ezek szerint nem jöttél gyakorlati hétre.

2011. okt. 14. 14:46
 12/19 anonim ***** válasza:
mehet az msn Aczél kolléga
2011. okt. 14. 14:59
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét rendszer jó, ha jól oktatják. Én a saját utamat tekintve a jujutsu-t tudom ajánlani, mert az komplex. A Wing Chun-nak nagyon jó a kéztechnikája, de kb ebben ki is merül. A jujutsu viszont egyaránt használ ütéseket, rúgásokat, dobásokat, feszítéseket, fojtásokat, földharcot. Bruce Lee is sok elemet átvett (az ökölvívás mellett) a jujutsu-ból, amit átemelt sajátos wing chun alapú harcművészetébe. Ez ismerjük ugye Jeet Kune Do néven.

Én azt mondom, hogy ha van pénzed és időd, akkor mindkét stílust érdemes elkezdened. A wing chun-os ütéssorozat kiváló atemi lehet az ellenfél megzavarására, és egy dobás/feszítés előkészítésére. A wing chun-al valószínűleg hamarabb lenne sikerélményed, míg a jujutsu-t sokáig tart elsajátítani, de komplex közelharci tudást ad.

Mindenesetre nézd meg mindkettő edzést és azután dönts. A legfontosabb, hogy a stílus jól illeszkedjen a fizikumodhoz és mentalitásodhoz. A Wing Tsun-os idiótákra meg ne hallgass, a Máday-féle pénznyelő-agymosó rendszer remekül működik, sajnos ez van. A wing chun az eredeti, mert ezt Yip Man első számú (és Bruce Lee mellett kedvenc) tanítványa William Cheung vezeti.

2011. okt. 14. 17:16
 14/19 anonim ***** válasza:

áá nem értem rá.

pedig beszélnünk kell, Choy li fut-ról és WÁÁ a mai edzésem, gyilkos volt! majd.. csak leszel te is a hétvégén, Krisz!

és elnézést hogy miután írtam én nem tudtam belépni.

2011. okt. 14. 21:16
 15/19 anonim ***** válasza:
Kedves 17:16, azt mégis hogy érted hogy a Máday-féle irányzat agymosó?
2011. okt. 16. 18:37
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Utcai önvédelemre (mert arra írtad) a wing tsun jobb szerintem. A másik látványos de a wingtsun mellett döntenék a helydben. De ha azt tanulod csakis Leung Tin Wing Tsun-t tanulj, ne utánzatot!!!! A ch-s verzió az utánzat."

Tipikus Máday diák. Pofázik, közbe meg azt se tudja miről. Voltunk a csapattal egy táborban edzés tartani, tele volt Wing Tsun-osokkal. Mást se hallgatta, csak azt hogy: 'ez a technika így meg úgy sz*r, ennek semmi értelme, miért nem elég egyszerűen lecsapni stb...'

Nem is gondolnak bele, hogy milyen hatékony lehet egy ízületmanipulációs technika, azt hiszik, hogy a csépelésük minden felett áll. Nem mondom, tényleg jó a WC kéztechnikája, de attól még a diákoknak nem azt kéne eltanulniuk az edzésről, hogy a másik stílus milyen sz*r, az övék meg milyen jó...

2011. okt. 16. 18:50
 17/19 anonim ***** válasza:

ha belekontárkodhatok..

szerintem úgy, hogy Máday, akiről egyébként tudásilag jókat hallani, egy gyorsan kiképzett "brigáddal" dolgozik, mert a régiek elhagyták. így az ő követői koránt sem olyan tapasztalt mesterek.. mire is emlékeztet minket ez? a kravmaga instruktori rendszerére? engem legalábbis. persze ez csak általánosítás, nem azt jelenti, hogy nincs jó edzésük.

2011. okt. 16. 18:51
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
nagyon nagy különbség van a két stílus között. a wing chun (amire én is jártam) elég nagy kamu. harcot nem lehet úgy megtanulni hogy levegőbe csapkodtok, meg begyakoroltok bizonyos mozdulatokat. az utcán ez marhára nem így megy. ott full kontaktba megy minden, ott nem simogatjátok egymást, nincsenek szabályok! odamegy valaki, belecsap egyet a fejedbe és ott maradsz a nagy wing chun jelvényeiddel együtt. ami még pláne gusztustalan ebbe a stílusba, hogy fokozatot pénzért megvehetsz (a fogyatékosok persze nem fogják fel hogy mekkora pénznyelés az egész, semmi másról nem szól csak a pénzről). a jujitsu valamivel gyakorlatiasabb, főleg ahol vannak full kontakt versenyek. ott ténylegesen kipróbálhatod magad más emberek ellen, ott rendes küzdés van. de ha komolyan megakarsz tanulni verekedni akkor MMA. na ott tényleg olyasmi az egész szinte, mintha az utcán lennétek. ja és bármilyen stílust űzhetsz ha nincs önbizalmad, tökmind1, tőlem te lehetsz az Imádkozó Sáskafing Rakamazi Stílusának Nagymestere is, ha nem hiszel magadban. onnantól kezdve semmit nem ér amit csinálsz. ne akarjad szétveretni magad ha nem muszáj, inkább építsd fel az önbizalmad.
2011. nov. 11. 10:05
 19/19 anonim válasza:
Wing Tsun, de nem ch-s, mert Leung Ting mester tovább is fejlesztette, ahogy kell...
2012. júl. 22. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!