Milyen küzdősportot ajánlotok utcai önvédelem céljából?
hát.. meg Contact.. amit edzésen gyakorolsz, szabályok közt, az jön szembe utcán? kicsit majd ütnek párat kesztyűben? :/
hát jah.. nem.
aki kérdezte: igen.. elő fordult.. nem a pattogó kis fattyút néztem, mert olyan kis semmi volt, és amíg a tömeget fürkésztem bevitt egy állast.. hát, megesik. láttam hogy nincs nála fegyver, alap dolgokra figyeltem, de igen, jól gondoltad, ilyen kis balfa.szok nem érdekelnek. lehet ha kevesebb a rendőr a Moszkván vagy csak rosszabb hangulatomban vagyok, akkor kinyomom a szemeit és beba.szom egy villamos alá. de általában ennél nyugodtabb vagyok, és rohadtul nem érdekel a "becsületem" stb. kis férgekkel nem méltó harcolni amíg nem ránt legalább fegyvert. max. figyelni érdemes, de úgy is lassúak..
Ha a francia box tetszik,akkor hiába nincs benne rúgás,de az ökölvívás a testvérsportja.
De a kick box is közelebb áll hozzá,mint a thai box.
Ez utóbbi kettőnek nagyon eltérő a mozgáskultúrája.
Pl savate-ban,kickboxban nincs kivárás,folyamatos a küzdelem és a mozgás,a thai boxban viszont nem ritka a rákészülés a kivárás és kevesebbet is mozognak,más a rúgótáv és a rúgás technika is.
De vannak helyek ahol oktatnak low kick boxot,vagyis van benne combos,tolórúgás lábra stb,az már egész közel van a savate-hoz,bár a cipő hiánya miatt,mezítláb így sem lesz 100%os a stabilitás.
Szóval szerintem ökölvívó edzésre menj,esetleg mellette lemehetsz kickboxolni is.
Arra írtam,mert kickboxban csak derék fölé rúgnak hagyományosan lábra nem,de vannak helyek,ahol veszik a combost meg amiket írtam,ezt nevezik low kickboxnak,de térd pl nincs benne.
A tolórúgást meg lábra írtam.
Savatéban elég gyakori a toló,vagy oldalsó toló rúgások lábra,tb-ban nem szoktam látni ezt.
Pedig ott van az , mi főleg ezeket toljuk edzésen . (TB)
de azért megy még a dért , ritkán fejre , és még borda is .meg egyszer kétszer van könyök is . Jó mondjuk megértem hogy annyira nem tanítják a könyököt , mert nem európai mozdulat ,de azért én szívesen tanulnám többet
ezt a pörgésből rúgás dolgot nem értem, bár elképzelésem van hogy mire gondolhatsz.
majd öregszel és szépen elhagyod a látványos de nem hatékony technikákat :) addig meg gyakorolj mindent, a tkd-s tornádó rúgás is inkább látványos mint hasznos, de jól fejleszti a mozgást, és a gyakorlása is fárasztó. tehát folytasd csak, gyakorold azt a forgásból rúgást, csak nehogy meccsen ezért vágjanak állon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!