Ju Jitsu? Milyen? Mi a véleményetek róla?
Ju Jitsusoktól szólnék elsősorban,mert arra gondoltam,h elkezdeném(már ha érdemes).Olyasmik érdekelnének.hogy milyen nálatok 1 edzés,sok e az elmélet,vagy h mennyi ideig tart eljutni az első vizsgához.előre is köszi a válaszokat.
14/f
hát én 2 éve ju jitsuzok és nagyon tudom ajánlani , én beleszerettem ebbe a sportba :) előszöri elmondanám hogyha marcali közelébe laksz akkor főleg oda menj mert ott van a világ egyik legnagyobb mestere :)
Hogy nálunk milyen egy edzés : hát elsősorban a fizikai erő fejlesztése nagyon fontos . Például öklönfekvő lebegőülés bicska szöcske stb.. ez az erőlét
a második dolog ami szóbajöhet az a tűrőképesség ami arról szól egyszerűen hogy egymás elé álltok és püfölitek egymást meg rugdaljátok egymást ( ccomb lepkeizom hasfal alkar)
amit gyakoroltok még: eséstechnika gurulás előre - hátra esés előre hátra szabadon esés , magashenger . amiket nemmagyarázok el mert ha érdekel elmész megnézed :D
van még olyanunk hogy pajzs , társad megfogja és te technikásan ütöd rúgod . amit mondanak éppen .
akkor ugye vannak a " fogások " értelem szerűenn azt tanulod amilyen övfokozaton vagy (fehér sárga zöld kék barna fekete ) mindegyikben vannak izgalmas és szép technikák :) van még a földharc ami abból áll hogy térdeltek [szejza] és egymást valahogy megkell fogni ÜTÉS ÉS RÚGÁS NÉLKÜL ! hogy kopogjon azaz feladja a "kört"
vannak még formagyakorlatok amik ütések rúgások védésekből állnak ez a [kihon] . elméletben a technikák neve ütések neve rúgások neve számolás 10 ig minimum , és persze hogy tudd az övfokozatod és az eddigi összes övfokozat (amit elértél) gyakorlatát . amit tudok tanácsolni , fél év után ha jársz ne mond azt hogy mennyire kemény vagy mert ugysem leszel az , lehet h nemolyan vagy de hajlamos az ember erre a kis apróságra , és ne nagyon híreszteld hogy mit csinálsz mert azértis belédkötnek hogy lássák mennyire vagy kemény és ha azvagy neadjisten bajtörténik az sportal való visszaélés :) hiddel ez az egész olyan mint egy fegyver :D mint mondtam tudom ajánlani mert nagyon kiadós sport , nemcsak fizikailag leszel toppon hanem megtanit használni az erőd . :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!