WTF és ITF taekwondo, együtt?
Figyelt kérdés
Háromnegyed éve járok WTF taekwondora, és vizsgázott fehér öves vagyok :). Egyik osztálytársam szeretne elkezdeni ITF ezni, és gondoltam heti egyszer lejárnék vele én is.
Teljesen hülyeség vegyíteni? Létezik olyan taekwondo mester, aki ITF-WTF mester egyben ?
Tapasztaltak, és taekwondósok véleménye érdekel, köszönöm.
16/f
2011. szept. 2. 13:49
1/3 anonim válasza:
Totál más a kettő. Az egyik végig görcsösen erővel támad, míg a másik inkább a lendület és a "hirtelen robbanás" szerű láb technikákon alapszik.
A rúgások sem ugyan olyanok, a beállások sem. A súlypontok is máshová kerülnek...Szerintem butaság vegyíteni. Az én taekwondo mesterem ismeri a wtf dolgokat, de nincs öve belőle, szóval nem mestere.
2/3 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy az ITF a tradcionális vonal és a WTF az olimpiai. Szerintem érdemes lenne lenézned ITF-re, hátha találkozol néhány újdonsággal pl önvédelemmel ;)
3/3 anonim válasza:
Az ITF szerintem sokkal hasznosabb, szebb és jobb!A lábtechnika mellett küzdelemben edzéseken ugyanúgy használod a kezed is, nemúgy mint WTF-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!