Egy lánynak nem baj ha jár az ún. DEFENDO sportra?
Szeretnék ilyesmi önvédelmi dolgot tanulni, csak nem lenne sok ez egy lánynak ? vagyis láttam képeket és elég durvának tűnik :/ vagy esetleg más sportot tud valaki ami ilyen önvédelmi dolog ?
köszönöm 15/L
Defendo oktató vagyok, megpróbálok röviden, lényegre törően válaszolni:
1; az önvédelem mindig durva dolog, mert a támadó(k) nem fognak finomkodni
2; igen, lánynak is való, hozzánk is járnak lányok
3; ha teljesen kezdő vagy, a legjobb, ha oktatót választasz, nem stílust, vagy rendszert
4; Magyarországon ma kettő Defendo szervezet van, különböző oktatási elgondolással
5; reális oktatással fogsz reális önvédelmet tanulni
6; a küzdősportok, és a harcművészetek nem önvédelmi rendszerek. Nem szabad őket egy kalap alá venni, én ezt 22 év tapasztalatával mondom
7; bármennyit is gondolkozol rajta, az lesz a legjobb, ha elmész egy tréningre, és kipróbálod. Sokan kezdtük így... :)
Szép napot!
ma 09:33
Talán a harcművészetek nem alkalmasak önvédelemre?
Kedves előző!
Nem az vagyok ugyan akinek te írtál de engedd meg h azért még kifejtsem a véleményem a kérdéssel kapcsolatban. Szerintem a harcművészetek is használhatók önvédelemre. Azonban ezt egy szóval sem próbálta megcáfolni az oktató, csupán azt mondta ne vegyük egy kalap alá, amiben úgy vélem igaza van. A DEFENDO és egyéb önvédelmi oktatások lényege h minél jobban megtanuld megvédeni magad veszélyhelyzetben. Ehhez állóképesség tréning, és technikai tudás megszerzése szükséges. Azonban a harcművészetek tudtommal sokkal szerteágazóbbak ennél. Egy igazi harcművészeti oktatáson kell pár szóban értekezni a sport történelméről, azon ország nyelvéről ahonnan származik az adott művészet, illetve még például a hozzá tartozó kultúráról is. Nem volt sok alkalmam megismerni ilyen dolgokat, mivel nekem ez a része unalmas. Én pont ezért kezdtem DEFENDO-ra járni. Mivel ott nincs rizsa, hanem színtiszta fizikai edzés.
Egyetértek.
Az önvédelmi edzés lényege,hogy megúszd nagyjából épp bőrrel a konfliktust,nem az,hogy megnyerd a verekedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!