Manapság miért lett ennyire divatos küzdősport a Kick-Box a lányok körében?
Mert 2x annyi kalóriát éget,mint ugyanannyi ideig tartó spinning,aerobik,vagy hasonló.
És mert a sérülések beszedése kb-ban nem olyan vészes.
Hát igen ez sajnos tényleg így van, sok kick-boxos haverom, ezért hagyta abba a kick-boxot, és ment át muay thai-ra vagy ökölvívásra. Az a baj az ilyen fiú-lány edzéseken, ahol több a csaj, ott a csajok egy picikét megkeményednek, a srácok pedig elpuhulnak (na meg az edzők sem tudnak ellen állni a csajoknak, ezért velük foglalkozik többet, pláne ha az edző fiatal, 20-30 év körüli), nem jók ezek a vegyes edzések. Tartsanak kick-boxot külön a csajoknak és külön a fiúknak.
Sajnos én is láttam már egy küzdősport edzőterem faliújságján, hogy:
- Aikido
- Wing Tsun
- Zen Bu Kan Kempo
- Ökölvívás
- Shotokan Karate
- Judo
És csupa nagy betűvel kiemelve a plakát közepén,
ALAKFORMÁLÓ NŐI KICK-BOX
Már nem azért, de ez az "alakformáló női kickbox" dolog szerintem inkább pozitív változás.
Így ugyanis kiszürhetők azok, akik csak mozogni akarnak, a hagyományos "kickbox" edzés pedig szólhat végre arról, amire kitalálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!