Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Görkorcsolyát szeretnék...

Görkorcsolyát szeretnék venni. Tanácsok? (lent)

Figyelt kérdés

Itt a nyár, szeretnék kicsit mozogni, nem csak a szobában tespedni, combra meg fenékre picit fogyni is, de nem korcsolyáztam még soha görkorin. Jégkorizni tudok, télen rendszeresen szoktam is.

Tízezer alatt szeretnék vásárolni mindenképpen...mivel lehet hogy nem is jönne be maga a sport...meg ilyesmik...

Igazából sok kérdésem lenne, remélem tudtok rájuk válaszolni.

1. Hol és hogy tanulhatnék megy egyedül? Budapesten a 16. kerben lakom, és a környékünkön van egy kisebb focipálya...meg frissen betonozott utak...ismerős nincs a környéken hogy segítsen, a pályára pedig nem szeretnék igazából lemenni.

2. Védőfelszerelés nélkül kezdőként szétroncsolnám magam az esésekkel? Vagy csak horzsolások lennének?

3. Számít-e valamit, hogy tudok jégkorizni?

4. És végül, tudnátok-e árat mondani görkorikra Auchanban vagy Tesco-ban?

Nem arra vagyok kíváncsi hogy drágábbat vegyek, meg jobbat!

A kérdésekre szeretnék választ kapni, remélem nem gond hogy ennyi kérdést tettem fel....

Előre is nagyon-nagyon köszönöm!!

13/L

2011. jún. 17. 21:56
 1/7 Darcy01 válasza:

Persze számít, hogy tudsz jégkorizni, de nem fog elsőre tökéletesen menni. Mindenképp előny, hogy előbb tanultál meg jégen korizni mint aszfalton, mert a görkorikra szerelt fék szinte semmit sem ér, egyből normálisan fogsz fékezni az egyik lábad 90°-al elfordítva hátranyújt. A legfontosabb, hogy ezt megtanuld, mert ha nem tudsz megállni nagy gond lehet. Nekem az volt az első, hogy leszedtem a féket/fékeket a kori hátuljáról, mert zavaró lehet.

Lényegében bárhol meg tudsz tanulni, bármilyen járda megteszi, a legfontosabb, hogy nagyon sima úton kezd el, mert egy kis repedéstől is könnyen orrabuksz, később rájössz hogy lehet ezt elkerülni.

Hogy milyen korit vegyél? Igazából a legolcsóbb is megteszi, nem fogod eleinte úgy használni, hogy különbséget tudj tenni köztük. Ha nagyon megszereted, akkor érdemesebb jobba beruházni. A kori lelke a csapágy, majd a kerék. Vannak olyan csapágyak mondjuk ABEC-7 ami vízálló. Amit te fogsz venni vigyázni kell, mert kevés víztől is nehezen fog gördülni. Az hogy fűzős vagy csatos korit veszel teljesen mindegy, én utálom a fűzőset mert nem tudom annyira megszorítani, hogy ne mozogjon benne a lábam, de jégkoriból biztos van fűzős tapasztalatod!

Védő felszerelés nem feltétlen szükséges (én a nélkül tanultam meg), anélkül azért pár horzsolást össze fogsz szedni. Ajánlott legelőször melegítőbe lemenni amit nem sajnálsz, és akkor a ruha sérül nem te. Egyébként eséstől a tenyered fog legelőször lehorzsolódni, arra meg gondolom kesztyűt nem akarsz húzni. :-)

Árakkal nem vagyok tisztában, bocs.

Sok sikert!

2011. jún. 17. 22:43
 2/7 anonim válasza:

én pont a héten estem egyet a görkorimmal,pedig már 4-5 éve korizok:P(jó kis véraláfutás a tenyeremen)

a korira áttérve, a barátnőm tavaly vett egy szupi görkorit a tesco-ban, asszem 7-8 ezerért, a nevére nem emlékszem de leírom, hogy néz ki:

van egy fűzője(talán fekete),egy tépőzáras csatja, egy olyan csatja amibe bele kell dugni egy recés pántot, a cipő színe meg fekete-fehér(van benne egy pici piros is)a nyelve pedig szürke, a kerekei gumiból vannak(nem az a szar műanyag)a kék alapból műanyagból van, de van rajta egy vastagabb gumi réteg is

sztem nagyon jó bírja, csomószor voltunk kint hóban vele,meg szakadó esőben is görkorival szokott átjönni hozzánk,az út ahol görkorizunk egy kicsit rossz fajta, az én görkorim kerekei amit később kaptam(15.000-ért vettük)sokkal jobban szétjöttek, mint az övéi, szóval szerintem jó választás lenne

ami a sérülést illeti, nekem van egy elég ronda seb a térdemen, én arra az egy helyre rakok csak térdvédőt, mert mindig arra esek rá, ha egyáltalán elesek:)

remélem tudtam segíteni

am én is 13 vagyok:D

2011. jún. 18. 10:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mind a kettőtöknek. Elvileg ma este megyünk a Tescoba, ha vettünk valamit és van valami tapasztalatom, ha gondoljátok írok, és még 1x köszi! Sokat segített:)
2011. jún. 18. 14:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Kedves második! Megvettük mi is azt ami a barátnődnek van:) Már most imádom, és egy osztálytársamat be is fűztem hogy jöjjön el velem, köszi még 1x!!
2011. jún. 19. 11:06
 5/7 anonim válasza:

nincs mit:) mi is voltunk azóta a barátnőmmel egy csomószor görkorizni, a múltkor egy kutyának annyira tetszett h kiszökött és egész délután minket nézett, mi meg 2 óra alatt visszavittük a gazdájához:)

örülök h megtaláltad, én is megnéztem és láttam, hogy ahol a kerekek vannak az is ABEC 5-ha így kell leírni(nekem 7-esem van)

2011. jún. 22. 12:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Nekem is 7es:D

Ma volt itt barátom, egész nap mentünk vele, és már megállni is tudok:)

2011. jún. 22. 14:53
 7/7 tituasdasd válasza:
Szia! Esetleg te meg tudnád mondani a nevét annak a korinak? Látom elég régi ez a kérdés... De ha esetleg olvasod, megírnád hogy hosszabb távon is bevállt-e a tescos? Köszi :)
2014. márc. 24. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!