Hogyan tudnám kivédeni a fejütéseket?
előző vagyok.megpróbálok segíteni.a legjobb az ha hátralépsz az ütés célt téveszt és,akkor ütsz te.innentől a másik nem tudja visszafordítani a bunyó kimenetelét a saját javára.leírom egy kicsit részletesebben.tehát:(nem akarok kitalálni történetet és lényegtelen részleteket írni,mert fölösleges.tökmindegy hogy előre megbeszélve vagy csak spontán történik az eset.)ott vagytok egymással szembe a másik üt(tudni kell hogy egy átlag ember,mindig az erősebb kezével üt,ami a legtöbbször a jobb keze,és akkor is általában ilyen horogszerűt)az ilyesféle utcai verekedésekben szinte soha egyik fél sem gondolkodik,és minnél naggyobbat akarnak ütni.ezért egyet hátralépsz az ütés elmegy és a másik a lendülettől félig kibillen az egyensúlyából(még akkor is ha ez ott egyértelműen nem látszik)ekkor van egy olyan pillanat hogy teljesen védtelen,és jóformán nem is látja hogy mi történik csak az ütést fogja észlelni.a másik hogy ilyenkor, egy kisseb ütés is elegendő hogy padlóra kerüljön.tehát padlón van.ahogy elesett ott még plusz megütötte magát és azt se ő se senki nem fogja mérlegelni hogy mitől fáj neki vagy mitől szenved,csak azt hogy veled bunyózott és ilyen állapotba került.a földön fekve pedig neked van kiszolgáltatva azt csinálsz vele amit akarsz.tanácsolom hogy lengőbordára üss egy jó nagyot,esetleg szorítsd meg a torkát.
abban az esetben ha ő is azt várja hogy üssél,akkor ijezgesd,és ha elhúzódik addig a dolog hogy nem üt és már nem veszi komolyan az íjesztést akkor üsd meg.itt nem valószínű hogy rögtön el fog esni mert stabilan áll,ezért figyelj oda hogy 2 kezedet használd,és ne egy helyre üss,hanem a testén elszórva,és ne hagyd ütni.ha földre került,azt már mondtam.
de ha nem ez akkor csak szimplán provokáld ki hogy az ővé legyen az első ütés.
amiket leírtam 2 módszer annak mindkettőnek megvan a veszélye.
az egyiknek az hogy nem tudsz időben ellépni akkor eltalál az ütés.
a másiknak az hogy közbe tud vágni és akkor átveheti az irányítást.ilyenkor amit már leírtam hátralépéses módszer vagy lefogod és indul a birkózás.nem tudom a súlyod,mert ugye ez a nagysúlyúaknak előny.ha sovány vagy akkor ezt inkább ne csináld.(attól egyébként hogy valaki nagy és hájas,nem jelenti azt hogy erős is,az ütésnél az utcai bunyóban senki nem szokta kihasználni a testsúlyát.birkózásnál igen)ha nagyon nem bírsz vele,ajánlom hogy üsd meg a tarkóját ha tudod vagy a nyakát.akkor a legelittebb küzdősportoló is besz@rik.
egyébként ajánlom a bokszot ott javulnak a reflexeid és gyorsabb lesz a kezed,tudsz majd bunyó közbe gondolkodni ami hatalmas előny.ha nem hát nem. de ezekkel amit most mondtam ezzel is lehet mit kezdeni.ja és küzdősportolóval inkább köss kompromisszumot ha lehet hanem akkor tarkó nyak gyomor,és ennyi.
remélem legalább egy kicsit tudtam segíteni,sok sikert
16/F
Utolsó szépen leírta a keresztbe verést,kontrát,de ehhez már gyakorlott reflexek kellenek és gyakorlottság.
A másik meg,hogy az első amit megtanítanak bármelyik küzdősport edzésen,hogy soha ne lépj hátra.Ha az első ütés elől hátralépsz a második csapott pont telibever.Oldalra kell kilépni,vagy pont fordítva,közel lépsz az ellenfélhez.
előző vagyok.amit először írtál elismerem de:mivel a másiknak sincs begyakorolva a mozdulat és csak az ütőerőre koncentrál,a gyorsaságra nem ezért nem hátrány hogy nincs gyakorlott reflexe.
amit másodszor írtál,avval tudnék vitatkozni,de abban is van igazság,elismerem.de most nem egy versenyen vagyunk,ahol gyakorlott ellenfelekkel vagyunk szemben,és ott többet tud érni egy ilyen ütés mert ez az utca.és nem egy sportrendezvény.
azt nem értem viszont hogy ha egyet hátralépek akkor hogy tudok belelépni egy másik csapottba(ráadásul nem is egyenesbe)amikor ütőtávon kívülre kerülök
a közel vagy oldalra lépéssel tökéletesen egyet értek,de azért nem azt tanácsoltam mert ahhoz nagyobb gyakorlat kell(pl. hogy onnan meg tudja ütni a felütést) és gyorsabbnak kell lenni.
nem tudom de nekem ez idáig sikerült mindig,mondjuk én bokszolok is.
16/F
ja, és kösz az építő kritikát,szívesen veszem mert sokat lehet az ilyenekből is tanulni.a kérdezőnek viszont nem ajánlom hogy meg próbáljon közel lépni,mert ahhoz tapasztalat kell.egyébként attól hogy mit kell csinálni az "ellenfeleddel"az sokban múlik a másik ember adottságaitól.pl.milyen hosszú a keze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!