Muay thai edzésen pontosan hogy néz ki a kezdők beavatása (verése)?
bocs, de ez mekkora f@sság? :D
ilyen tényleg van? :D hozzám ha valaki lejön gyakorolni, eleinte biztos nem tisztelném meg azzal, hogy megüssem. majd ha bizonyított.
de ilyen tényleg van nálatok vagy mi? mesélj!
Helytől függ ez elsősorban.De ha az edző ver le az a jobb,mert tapasztaltabb és pontosan látja,hogy mennyit bírsz.
Persze van olyan edző is,aki sz@rik az ilyesmire és megver csak úgy.
Olyan helyett válasz,ahol komolyabb versenyzői múlttal,tapasztalattal rendelkezik az edző.
Aztán pár év múlva,mikor vissza gondolsz a kezdő verésre,rájössz majd,hogy az igazából egy kis simogatás volt:).
Te mi a fenéről beszélsz? :D
A kezdőket a kutya sem bántja, jobb helyeken az első pár hónapban az alapmozdulatokon és a nyújtáson kívül semmi érdemelegeset nem csinálnak. Esetleg ilyen minimális kontaktot engednek meg nekik, de semmi durva.
Majd ha már megvannak az alapok, akkor kezdik el gyakorolni komolyabban a kombókat egymáson. De ott sem kell semmi durvulásra gondolni.
Nekem fél év edzés (heti 4) után mondták először, hogy álljak párba az egyik edzőtársammal és nyomjunk le 3 menetet, ahogy csak bírunk. És megjegyzem, ott is teljes védőfelszerelésben és 16oz kesztyűben voltunk.
Ja, és európabajnok edzőnk van, szóval érti a dolgát...
és ezt "tőlünk" vad idegenektől kérdezed? :D
nem azért, de mit vársz, itt senki nem ismeri a haverod, nem ismerjük azt az edzést ahova jár, így aztán jó kis válaszok jönnek össze :D
ha gondolod, én megrugdosom neked, és ha majd meséli, akkor elhiheted neki :D
Pedig vannak barom edzők. Az egyik ismerősöm masszív 67-68 kg volt és a versenysúlya olyan 64,5 kg volt. Az edzője olyan diétát és edzésprogramot adott neki, hogy a verseny előtt 1 héttel szerencsétlen gyerek 60 kg volt és úgy legyengült, hogy nála jóval képzetlenebb ellenfél szarrá verte 2 perc alatt.
Az a baj Magyarországon ezzel a sporttal, hogy még nem kiforrott és bárki edzősködhet aki valamit elért a sportban, hiába van kevés tapasztalata, pedagógiai érzéke meg 0... Azt is észrevettem sokakon akik átjöttek hozzánk edzeni, hogy teljesen félrenevelték őket, az alapokat teljesen újra kellett tanulniuk, mert hihetetlen szarul tanították meg nekik. Szóval én azt is kinézem, hogy tényleg van olyan edző aki veréssel avatja be a kezdőket. Nagyon meg kell nézni, hogy hova megyünk el edzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!