Érdemes shaolin kung fu-t tanulni itt Magyarországon?
Figyelt kérdés
Vagy yinkább jobban járok a wing chunnal vagy más harcművészetekkel,mivel,azok már hogy úgy mondajam kiforottabbak?2011. ápr. 19. 18:07
1/16 anonim válasza:
Ha jó helyen tanulsz, itt a legjobb. Én már sok éve azt csinálom.
2/16 A kérdező kommentje:
Hát jó:D Irnál pár sort róla? Nagyon megköszönném.
2011. ápr. 19. 19:00
3/16 anonim válasza:
Tehát: Lehet, hogy több helyen van olyan "iskola" akik azt állítják magukról, hogy ilyesmit oktatnak, de azért érdemes meggyőződni róla, hogy jó helyen jársz-e. (majd írok pár igazi helyet). Amit itt tapasztaltam az elmúlt években, hogy megtanít kűzdeni (mármint kitartóan edzeni, hogy elérj valamit) A "rossz" hír, hogy nem fogsz 2 nap alatt világbajnok lenni, mint pár olyan helyen ahol 4-5 éves kisgyerekek már ilyen meg olyan színű ővben és ruhában parádéznak. Az eleje rettentő nehéz (sokan ebben az időszakban hagyják ott), mert látod, hogy körülötted sokan már olyan formákat, ütéseket, rúgásokat csinálnak amiket eddig max. a TV-ben láttál, közben meg neked 2 egymást követő mozdulat is rettentő bonyolultnak tűnik, és akár egész edzés alatt azt kell gyakorolnod. Sok idő telik az erősítéssel. Nem konditermi gyúrásokra kell gondolni (volt olyan hogy valami csupa izom 3 ajtós szekrény lejött és 10 perc alatt kidőlt), hanem olyan gyakorlatokra ami gyors és erős izommunkát tesz lehetővé (se lányok, se fiúk nem lesznek látványosan izmosak). Senki nem nevet ki senkit, a fiatalabb mindig tiszteli az idősebbet. Nincs késés meg edzés közben kijárkálás, beszélgetés. De mivel mindannyian emberek vagyunk ha valami gond van azt az edzővel meg kell beszélni. A hétköznapokban mindenki jóban van mindenkivel, és bármivel kapcsolatban bárkihez fordulhatsz segítségért, mint egy nagy családban. Nincs kötelező drága ruha meg minden kiegészítő. Nem tudom mi az ami még érdekel, de írhatsz nyugodtan konkrét kérdéseket is.
4/16 A kérdező kommentje:
És körölbelül az edzés egy hónapra mennyibe kerül? Mert sajnos nem tudok rá sokat áldozni,félre ne érts nem azért mert nem akarok,ha rajtam múlna akár havi 15K-t is kiadnék érte, de mivel még csak 14 éves vagyok a szüleim fizetnék, ők meg havi6K-nál többet nem biztos,hogy adnának.
2011. ápr. 20. 20:44
5/16 anonim válasza:
Már bocsi, de az ''alig'' pár száz éves wing chun mégis hogy lehetne 'kiforrottabb' a több ezer éves shaolin kung fu-nál?
6/16 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló nem úgy értettem. A kiforottabat a hazánkban lévő shaolin és wing chun kung fu ra értettem.
2011. ápr. 21. 10:33
7/16 anonim válasza:
Attól függ, hogy melyik helyre tudsz lemenni. A terembérleti díjtól függ. Ha a belváros közepén van az kicsit drágább. Melyik kerületben laksz?
8/16 A kérdező kommentje:
Budaörsön ez a város nem messze van Budapestől olyan 10 perc alatt vagyok bent a móricz zsigmond körtéren a 240-es el. És van is egy hely a közelben pontosabban a 12.kerületben a Tűzmadár Sport egyesület oktat shaolin kung fu-t.
2011. ápr. 22. 10:37
9/16 anonim válasza:
Én Bíró Gergő Si-henghez járok, jó pár évvel ezelött pár alkalommal voltam Kovács Géza Si-hengnél abban a XII-ik kerületi iskolájában, de csak vendég edzésre, úgyhogy nem tudom, hogy náluk mennyi az edzés díja. (elég jó környéken van, úgyhogy lehet, hogy nem olcsó) Nagyon jó oktató. Ha éppen nem ő tartja az edzést arról nem tudok véleményt írni.
10/16 A kérdező kommentje:
Szóval jó edző,köszönöm szépen nagyjából csak annyit akartam megkérdezni,hogy érdemes-e oda járni. Köszönöm még egyszer.
2011. ápr. 22. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!