Ha elkezdeném a muay thai-t akkor 100% hogy az orromnak annyi, vagy ez csak a sparring partnertől függ?
nem kell ennyire parázni, egyszer engem úgy megtérdeltek, hogy fél napig vérzett az orrom, mégse tört el.
Ha attól félsz, hogy megütnek és eltörik az orrod, akkor sose lesz belőled jó harcos.
Sparringnál meg pont az a lényeg, hogy nem vered telibe a másikat, hogy gyakoroljon. Egyébként könnyű kiszúrni az idiótákat:
100kilós, de 10unciás kesztyű van rajta. Valami gagyi domyos, ilyesmi. Valszeg egy idióta, ha komolyan űzné a sportot, lenne edzőkesztyűje, ami legalább 16 unciás. De nincs, tehát viszonylag kezdő, rutintalan, viszont a testsúlya miatt nagyot üt, kontroll nélkül. ők veszélyesek, mert nem fogják fel a sparring értelmét. szeretnek dominálni, csak ne a technikával, hanem a testsúllyal.
Ahogy írták,elsősorban edzőfüggő a dolog.Van sok olyan hely,ahol a kezdőket is keményen megverik,lesérültetik,próbaképp.
Én is jártam ilyen helyre sajnos,csak akkor még nem volt összehasonlítási alapom.Két évet vesztegettem el egy idióta edzővel.
Egy két monokli belefér,de kezdőként egy normális edző sparring elején külön felhívja a figyelmet,hogy kezdő vagy.
A tapasztaltabbak meg annyi erőt fognak beleadni,amennyit te.Szóval ha odasózól,akkor vissza fogod kapni.
Egyébként meg inkább a combjaidért aggódj,mert az mindig lila lesz:).
Gyere inkább francia box-olni!Ott nincsenek eszetlenek,ha meg valaki nem bír magával,azt az edző lerendezi sparringnál.A szakmai háttere is sokkal hitelesebb számomra és a kéztechnikán is sokkal nagyobb a hangsúly,mint MT-on.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!