Szerintetek milyen harcművészetett érdemes elkezdenem ezek közül?
Már néhány éve járok Kyokushin Karatéra ezen kívul Kempoztam is egy keveset,és ki akarnánk próbálni más stílusokat is.
A kérdés ezek közül melyiket érdemes elkezdeni melyik a jobb?:
1.Ninjutsu
2.Wing-Tsun kung fu
3.Krav maga
Ezek közül én leginkább talán a ninjutsut választanám csak nem tudom taníttanak e MO-n szaltókat,ugrásokat,csendben lopakodást,suriken dobálást...stb
De viszont a Krav maga is tetszik.
A Wing Tsun is de az nem annyira állítólag kevés benne a rúgás.
Dehogy tanítanak lopakodni.Csak a pusztakezes harcát oktatják a ninjusunak az a taijutcu.
Szerintem menj vissza kempózni az elég jó.
WT az a baj,hogy bárki lehet az edző aki akar és az edzésben is nagy a szórás.Csomó helyen még küzdelem sincs,ami a WT egyik alapja.
Km-ben is nagy a szórás,egyik helyen csak húzgálnak lével,a másik helyen eltörik a bordád,kiszámíthatatlan,edző függő.
Hasonló a Kézitusa és az legalább hiteles,mert nem egy jöttment oktatja,hanem magas rangú katonatisztek,arra is mehetsz.
Akkor melyiket lenne érdemes késobb kipróbálni?
Nekem leginkább az kell hogy minnél tobb ONVÉDELEM legyen benne védések a kés,lefogás,támadás,bot,pisztoly,utcai szituációk vagyis a tobb ember elleni védekezés...stb
De legyen benne olyan kuzdelemféle mint a kumite de nem versenyre fogok járni hanem csak kuzdelmet és onvédelmet akarok tanulni.
"Nekem leginkább az kell hogy minnél tobb ONVÉDELEM legyen benne védések a kés,lefogás,támadás,bot,pisztoly,utcai szituációk vagyis a tobb ember elleni védekezés"
Akkor a krav magát neked találták ki. ott kapsz mindent, és van fullkontakt bunyó is. Helyileg hol vagy?
"Nekem leginkább az kell hogy minnél tobb ONVÉDELEM legyen benne védések a kés,lefogás,támadás,bot,pisztoly,utcai szituációk vagyis a tobb ember elleni védekezés..."
Aikido?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!