Box, Kick-box vagy Thai-box?
Figyelt kérdés
Ez a három küzdősport tetszik nekem a legjobban csak nem tudom melyiket válasszam . Nem verseny szerűen akarom csinálni csak hogy megtudjam magam védeni !! Tudom akkor elég a box is de nagyon tetszik a Kick és a Thai box-ba a rúgások !! A box-ba meg csak a kezüket használják többnyire . Na jó utcán másként megy tudom !! :) Na de várom a tippeket,javaslatokat hogy ez miért jobb vagy az miért jobb . Előre is köszi a válaszokat !!2011. febr. 10. 12:56
1/5 anonim válasza:
Én a thai boxot javaslom,mert szerintem azzal tanulhatod meg leggyorsabban megvédeni magad és mert én is azt csináltam.. :) Másfelől a három közül akármelyikből is képzett valaki,már nagyobb eséllyel néz szembe a támadójával.A lényeg - bármelyiket választod - hogy eddz keményen,légy ott fejben és fizikailag is és 1-2 év múlva egy teljesen képzetlen embernek nem sok esélye lesz ellened.
2/5 anonim válasza:
az a jobb amelyiket jobban szereted csinálni. mindenesetre, ha boxolsz, akkor csak a fejedet ütik szét, TB-n a lábad is kap rendesen.
3/5 anonim válasza:
Nahh azért nem kell elvenni a gyerek kedvét az egészséges életmódtól:
Az én véleményem szerint kezdj el thai boxolni, mivel én is 3 évig űztem hobbi szinten.Személyes példa:mikor haverommal összekaptunk egy kicsit, (ő csak boxolt) akkor kaptam tőle néhány ütést de mikor küldtem neki egyet combra ott helyben vért szart...szerintem a TB hatásosabb
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat !!
2011. febr. 12. 07:55
5/5 anonim válasza:
Nem a stílus számít, hanem az ember. A TB nagyobb távolsággal dolgozik, mint a box, a rúgások miatt. Ez hátrány a boxolónak, mert nehezebben használja a nagy ütéseit (horgok, felütések).
A másik meg az, hogy egy átlagosan jó commbos egy edzetlen lábat teljesen lenulláz. Ráadásul egy boxoló nem is tudja védeni jól. szal ha az utca a helyszín, akkor inkább TB, mint box.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!