Miért van az, hogyha belémkötnek és verekedést provokálnak meg lökdösnek stb leblokkolok elkezd nagyon gyorsan verni a szivem?
Pedig nem az a fajta "nem verekeszem" tipus vagyok :)
Elég hamar felkapok mindent de amikor engem provokálnak mindig inkább csak védem magam nem ütök visza mert szinte le blkkolok annyira belémszáll az adrenalin is meg minden :S
A sportkörben vagy, észrevetted? Válassz békésebb sportot, pl. sakkozz! :)
Ha a mindennapi életben jársz így, akkor ne izgulj, ez manapság mindennapos. Mosolyogj, és te kérj elnézést!
(Figyeld a reakciót.)
Vagy hordj magadnál viperát,fantasztikus milyen biztonságérzetet nyújt. :)
25/N
Ez a lefagyás jelenség.Felmegy az adrenalin,kialakul a csőlátás.
Modern defendo edzéseken kimondottan ennek a leküzdésére treníroznak a stressz kezelő edzéseken.A csőlátást is kinevelik belőled.
Viszont előtte vagy mellette tényleg nem árt elmenni ökölvívó edzésekre is,mert mégiscsak az az igazi.
Egyébként azért csinálod ezt,mert számodra teljesen idegen szituációba kerülsz és tapasztalan vagy,nem tudod kezelni a helyzetet.
Sulis koromban én is láttam csomó ilyen srácot.Suli után megvártam,ütöttem a fejét és vérző orral,mosolyogva elsétált.Ha a többiek visszalökdösték,akkor sem volt hajlandó bunyózni,csak zavartan mosolygott.Ez gáz.Kezdj el valami küzdősportot,vagy önvédelmet szerintem.
Na a stresszre 3 fajta reakciót adhatsz, fight, flight, vagy freeze.
fight: visszaütsz, flight : elfutsz. Ezek hasznos válaszok. A lehető leggyíkabb válasz a freeze, vagyis a lefagyás, ez abból alakult ki, hogy a mozdulatlansággal megtévesztheted a ragadozó érzékelését. De ez az embereknél, a mai világban nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!