Jiu-Jitsu, Ju-Jitsu, Ju-Jutsu és Brazil Jitsu?
"Minden normális bjj-klubba az elsö dolgok között amit megtanulsz, az az hogy mikor egy ellenfél üt feléd, akkor azonal lehajólsz, és lábánál fogva felemeled, majd ledobod a földre. "
És ilyenkor az utcán úgy állcsúcson térdelnek, hogy mire magadhoz térsz már se tárcád, se kulcsod....
A BJJ nem rossz utcára, hanem a világon semmit nem ér az utcán.
Az, hogy földharcba jók az tök jó, csak, csak semmit nem ér ha nem a szőnyegen parádéztok.
Én tudok esni betonon is egy dobásból. Neked ezt megtanították vagy törnének a csontjaid?
"És ilyenkor az utcán úgy állcsúcson térdelnek, hogy mire magadhoz térsz már se tárcád, se kulcsod....
A BJJ nem rossz utcára, hanem a világon semmit nem ér az utcán.
Az, hogy földharcba jók az tök jó, csak, csak semmit nem ér ha nem a szőnyegen parádéztok.
Én tudok esni betonon is egy dobásból. Neked ezt megtanították vagy törnének a csontjaid?"
Bocs, látszik hogy vagy nem edzettél soha, vagy csak nagyon béna vagy.
Földharcot szerinted csak hátról lehet csinálni?
HA bárhól verekszik az ember ahól nem kényelmes lenne földön hemberegni, akkor úgy tervezed hogy a másik legyen a földön. ENNYI.!
Az a bjj-s aki utca verekedésnél, guardba ugrik, az egy béne bjj-s.
Igen fájna ha betonra dobnának, ezért nem hagynám hogy betonra dobjon valaki, és úgy tervezném.
Halottál a game plan szóról?
BJJ, csak erröl szól, game plan.
Hülye vagy ha egy nagyobb ellenfél ellen, háton akarsz feküdni, hülye vagy ha utcán háton akarsz feküdni.
Ès egy ügyes bjj, ép ezt tudja tervezni, ha nem akar hátán lenni, akkor nem lesz a hátán.
Rólad apukám csak úgy süt, hogy még soha életedbe nem verekedtél az edzőtermen kívül...
Nem is nagyon erőlködöm tovább, oké, a BJJ az ideális bunyó az utcára. Sok sikert majd ha meg kell védened magad, őszintén remélem, hogy f@szán nyomod majd a földharcot anélkül, hogy szétkéselnének vagy agyonrugdalnának a cigányok.
Sziasztok!
Elolvastam néhány hozzászólást, és biztos vannak itt többen akik jobban értenek hozzá, de azért leírom én is a véleményemet, tapasztalatomat.
A Brazil jiu-jitsu nem önvédelmi sport, nincsenek benne ütések, sőt igazán dobások sem (láttam, hogy valaki a bunyó kifejezést használta rá). A Brazil jiu-jitsu kifejezetten földharcra épül, ott viszont nagyon ügyesek és számtalan technika van. Én elméletileg a klasszikus jiu-jitsura járok,de nálunk van bírkozó és kick-box edzés is. Olvastam valakinél, hogy ha bemész lábra fejbe térdelnek stb.... Na most ha valaki tudja, hogy hogyan kell rendesen lábra bemenni, akkor ott nem lesz egyszerű téged fejbe térdelni, már csak azért sem ,mert nem lógatott fejjel megyünk be lábra,de ez egy másik téma.
Én elszoktam indulni Grappling versenyeken néha, bár én sem régóta csinálom, és ott küzdöttem pár Brazil jitsusal, elég ügyesek és nagyon jól meg lehet tanulni a földharc technikákat, de dobni nem igazán tudnak, én pont ezért járok le néha judora is, ahol a dobások vannak fókuszban.
Fehér öves BJJ-s megvert egy fekete öves judost stb...
Ez azért relatív, mert Brazil jitsuban a kék az első övfokozat, ami viszont már oktatói fokozat és nehéz megkapni, szóval tudás kell hozzá, ergo ha valaki brazil jitsuban fehér öves, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy totál kezdő, lehet hogy japán övrendszerben simán pl. zöld öves lenne,de a BJJ-ben a kéket még nem érdemelte ki. Az nem kizárt, h aki brazl jitsuzik kb két éve,de fehér öves földhracba akár elkaphat egy barna-fekete öves judost,de ez relatív.
Magyarországon két irányzatot követnek (igazából többnyire a világon is), a Gracie Barra és a Carlson Gracie klubok vannak jelen, a Gracie Barra a népszerűbb, amit Max Carvalho hozott be Mo-ra, illetve Őt bízták meg Brazíliában, hogy hozzon létre klubot itt.
Jó edzést kívánok nektek, és bátran próbáljátok ki, nagyon jó sport és fárasztó is persze :)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!