Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Jiu-Jitsu, Ju-Jitsu, Ju-Jutsu...

Jiu-Jitsu, Ju-Jitsu, Ju-Jutsu és Brazil Jitsu?

Figyelt kérdés
Mi a különbség ezek a harcművészetek között? Főként arra lennék kiváncsi, hogy melyikben mik a szabályok.
2010. dec. 21. 18:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"Minden normális bjj-klubba az elsö dolgok között amit megtanulsz, az az hogy mikor egy ellenfél üt feléd, akkor azonal lehajólsz, és lábánál fogva felemeled, majd ledobod a földre. "

És ilyenkor az utcán úgy állcsúcson térdelnek, hogy mire magadhoz térsz már se tárcád, se kulcsod....

A BJJ nem rossz utcára, hanem a világon semmit nem ér az utcán.

Az, hogy földharcba jók az tök jó, csak, csak semmit nem ér ha nem a szőnyegen parádéztok.

Én tudok esni betonon is egy dobásból. Neked ezt megtanították vagy törnének a csontjaid?

2011. dec. 5. 14:52
 12/18 anonim ***** válasza:

"És ilyenkor az utcán úgy állcsúcson térdelnek, hogy mire magadhoz térsz már se tárcád, se kulcsod....

A BJJ nem rossz utcára, hanem a világon semmit nem ér az utcán.

Az, hogy földharcba jók az tök jó, csak, csak semmit nem ér ha nem a szőnyegen parádéztok.

Én tudok esni betonon is egy dobásból. Neked ezt megtanították vagy törnének a csontjaid?"

Bocs, látszik hogy vagy nem edzettél soha, vagy csak nagyon béna vagy.

Földharcot szerinted csak hátról lehet csinálni?

HA bárhól verekszik az ember ahól nem kényelmes lenne földön hemberegni, akkor úgy tervezed hogy a másik legyen a földön. ENNYI.!

Az a bjj-s aki utca verekedésnél, guardba ugrik, az egy béne bjj-s.

Igen fájna ha betonra dobnának, ezért nem hagynám hogy betonra dobjon valaki, és úgy tervezném.

Halottál a game plan szóról?

BJJ, csak erröl szól, game plan.

Hülye vagy ha egy nagyobb ellenfél ellen, háton akarsz feküdni, hülye vagy ha utcán háton akarsz feküdni.

Ès egy ügyes bjj, ép ezt tudja tervezni, ha nem akar hátán lenni, akkor nem lesz a hátán.

2011. dec. 5. 15:00
 13/18 anonim ***** válasza:

Rólad apukám csak úgy süt, hogy még soha életedbe nem verekedtél az edzőtermen kívül...

Nem is nagyon erőlködöm tovább, oké, a BJJ az ideális bunyó az utcára. Sok sikert majd ha meg kell védened magad, őszintén remélem, hogy f@szán nyomod majd a földharcot anélkül, hogy szétkéselnének vagy agyonrugdalnának a cigányok.

2011. dec. 5. 22:56
 14/18 Csimbum válasza:

Sziasztok!

Elolvastam néhány hozzászólást, és biztos vannak itt többen akik jobban értenek hozzá, de azért leírom én is a véleményemet, tapasztalatomat.

A Brazil jiu-jitsu nem önvédelmi sport, nincsenek benne ütések, sőt igazán dobások sem (láttam, hogy valaki a bunyó kifejezést használta rá). A Brazil jiu-jitsu kifejezetten földharcra épül, ott viszont nagyon ügyesek és számtalan technika van. Én elméletileg a klasszikus jiu-jitsura járok,de nálunk van bírkozó és kick-box edzés is. Olvastam valakinél, hogy ha bemész lábra fejbe térdelnek stb.... Na most ha valaki tudja, hogy hogyan kell rendesen lábra bemenni, akkor ott nem lesz egyszerű téged fejbe térdelni, már csak azért sem ,mert nem lógatott fejjel megyünk be lábra,de ez egy másik téma.

Én elszoktam indulni Grappling versenyeken néha, bár én sem régóta csinálom, és ott küzdöttem pár Brazil jitsusal, elég ügyesek és nagyon jól meg lehet tanulni a földharc technikákat, de dobni nem igazán tudnak, én pont ezért járok le néha judora is, ahol a dobások vannak fókuszban.

Fehér öves BJJ-s megvert egy fekete öves judost stb...

Ez azért relatív, mert Brazil jitsuban a kék az első övfokozat, ami viszont már oktatói fokozat és nehéz megkapni, szóval tudás kell hozzá, ergo ha valaki brazil jitsuban fehér öves, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy totál kezdő, lehet hogy japán övrendszerben simán pl. zöld öves lenne,de a BJJ-ben a kéket még nem érdemelte ki. Az nem kizárt, h aki brazl jitsuzik kb két éve,de fehér öves földhracba akár elkaphat egy barna-fekete öves judost,de ez relatív.

Magyarországon két irányzatot követnek (igazából többnyire a világon is), a Gracie Barra és a Carlson Gracie klubok vannak jelen, a Gracie Barra a népszerűbb, amit Max Carvalho hozott be Mo-ra, illetve Őt bízták meg Brazíliában, hogy hozzon létre klubot itt.

Jó edzést kívánok nektek, és bátran próbáljátok ki, nagyon jó sport és fárasztó is persze :)

Üdv.

2011. dec. 22. 13:23
 15/18 anonim válasza:
Láttam is sok dolgot de összességében egyet verő hülyeségeket beszéltek! Élősszőr is a Ju-Jitsu nem izraeli harcművészet hanem japán amúgy ajánlom a wikipediát ott le van írva minden! Másodszor a Brazil Jiu-Jitsu sem izraeli....benne van a nevében! A másik hogy nem jó utcára...hát ezen el lehet vitatkozni egy darabig....egy ello harcosnak ha rámész a lábára jól akkor nem tud csinálni semmit mert mire kapcsol addigra már régen a földön fekszik egy lábfeszítésebn, vagy ha ütni akar közel megyünk hozzá ....úgy nincs akkora ereje! következő a dobások....elárulom hogy aKék öves anyag végén csak dobások vannak...szép számmal,földrevitelek közé tartozik a lerántás , a leg(láb)tkedown-ok stb!Következő az öv...az övrendszerben mindenki fehér övvel indul és nem kékkel...az más téma hogy mikor kezdi el!15 éven alattiak fehér övvel kezdik, utána jön a citrom, narancs, zöld és utána a kék 16 év felett akik elkezdik azoknál is a fehér öv majd a kék, lila, barna, fekete, Fekete/piros és a piros öv...az övekre minden esetben 4 fehér csík kerül ahogy halad a fejlődésben 1,2,3,4 csík ez a fekete öveknél a danok miatt több csíkot jelent! Minden haladó övfokozat tanári minősítést takar kék-oktató, lila-edző, barna-instruktor, fekete-mester. Tehát ha ír valaki akkor szerintem vagy olyan tegye aki ért is hozzá vagy legalább nézzen utána! a hatékonyságot illetően ajánlom az UFC mérkőzések intenzív nézését! főleg a régi 1994-es mecseket...ot pll Rioce Gracie elvert olyan álló harcosokat akik Muay Thaiban karatéba, vagy az ökölvívásban jeleskedtek! Remélem tudtam segíteni abban hogy tisztázzuk a sok félre értést?!
2012. febr. 4. 15:54
 16/18 esesekiskolaja válasza:
Egy kicsit keveredik az egyik válasz, jujutsu vagy jiu-jitsu mindkettő Japán, de az ősi Kínába vezetődik vissza az eredete, és egy kicsit a Mongolokhoz is. Izraelinek tudható be a Krav Maga, ami meg egy Magyar Zsidó fiatalember találta ki Felvidéken. Aztán lehet ezen tovább szőni a fonalat, de egyet érdemes tudni Japánokról, hogy ezeket szeretik sajátjuknak tekinteni, elfogadtatni, de eredetében nem az. Viszont ami az érdemük az a szorgalom, állandó gyakorlás. Szabályok különböznek és igazodnak a jelenhez, ha Olimpiai sportággá emelkedett, hogy látványosabb legyen. Krav Maga egy igen kemény harcművészet, de a szellemisége nem arra hívatott, hogy humánus legyen, de, ha a támadót nézzük, akkor az sem akar humánus lenni. Aikidóban látom a küldetéstudatot, mert nem versenysport, de nagyon nagy a szellemi tartalma. Judo látványos, nagyszerű elemeket tartalmaz, állás és földharc rengeteg csodálatos technikát mutat. BJJ a földharcra épített harcművészet, a judo - ökölharc és a jujutsu egyvelege. Mit nevezünk sportnak és harcművészetnek, szerintem a szellemi tartalma határozza meg, és a művelhetősége. Kérdésre összetett a válasz, de egyet nem szabad elfelejteni, hogy Kínai eredetet kihagyni bűn lenne.
2015. jan. 6. 22:04
 17/18 esesekiskolaja válasza:
BJJ-nél az ökölharcot kivenném.
2015. jan. 6. 22:22
 18/18 anonim válasza:
Nem tökmindegy, hogy jó-e az utcán vagy nem? Ez egy küzdősport szabályokkal...
2015. ápr. 19. 15:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!