Ki mernétek ugrani repülőgépből ejtőernyővel vagy kötélugrással nulla tapasztalattal?
Én megtettem. Más választásod nincs, ha ejtőernyőzésre adod a fejed :D .
De azért azt jó ha tudod, az oktatás során az első három szinten 2 oktató ugrik veled, akik a szabadesésben ott zuhannak veled és összeszednek, ha esetleg elkezdenél pörögni mint a lehulló nyárfalevél :D
A 3. Szint után már csak 1 oktató ugrik veled, ha már tudsz egyedül stabilan zuhanni. (A 9. Szint után, ami jó esetben a 9. Ugrás már egyedül ugrasz)
Nyilván nyitás után már nem tud veled lenni, de a tanuló ernyők olyan finoman eredzkednek mint valami hópihe:)
Egyebkent eleinte en is fostam (es mindenki más is) de ez nem baj! Sőt.. azért jo ha elkönyveled, hogy bár a szabályok és a folyamatok egy nagyon biztonságos sportá teszi még ha ezt a laikus nem is hiszi. De tudatába kell lenni a dolognak, hogy ha elb@.od, ott még akár baj is lehet.
Cserébe extázist élhetsz át. Olyat, amilyet sehol máshol nem.
Szóval hajrá :D gyere ejtőernyőzni. :D
Tipp: Siófokkilitin repülő helyett egy MI-8 helikopter van :D oda gyere :D sokkal parádésabb mint egy szűkös kisrepülő :D
(előző vagyok)
Egyébként a kettő nagyon nem ugyan az. A bungee jumping nál néhány másodperced van. Ha szabadeső ugrást csinálsz, ott 1 perced is lehet ha 4000méterről ugrasz.
A bungee jumping nál odamész kifizeted, "felkötnek" azt ugorhatsz. 5mp 20ezer...
Ejtőernyőnél ugyan ez azért bonyolultabb.
Ha csak 1x akarod olyat nem is nagyon tudsz.. max tandemugrás.. de akkor ugye nem releváns a kérdésed, a tapasztalat tekintetében.
Igazából 1x alkalomra a tandem, vagy a bungee jumping való. De ehhez is azt tudom csak javasolni, hogy szedd össze magad és menj :D joo lesz :D hidd el :D utána le se akarsz állni vele :D
Ja, ha nem sz@rom össze magam. (Tényleg, ilyen elő szokott fordulni kezdőknél?)
De köszönöm a részletes leírást, egyébként nekem az ejtőernyőzés szimpatikusabb, csak meg van az ára.
Ez csak mende monda... Ilyen nem fordul elő :) veled se fordulna :)
Általában olyan profik vesznek körül, hogy megfertőz a nyugodtságuk :D az oktatóknak általában több ezer ugrásuk van. Az első 20 alkalommal úgy ültem a helikopterben hogy azon gondolkoztam hogy mi a f@$zt keresek én it.. de aztán kiugrasz *.* És uuuuu *.*
Költséges? Lehet... Az oktatás ára kb 700ezer.. de ebben benne van 9 ugrás.. +utazás +kaja... De utána ha megvan a "jogsid" már csak 10-20 ezer/ugrás...
Lehet hogy ez sok pénz... De láttam én már ennyit elhorgászni..
Vagy a motorozás sem olcsóbb összességében.
Minden költséges már, ha kicsit elmélyülsz valamilyen sportban.
Ha kedvet kaptál->. No Para Ejtőernyős Iskola.;)
Hát.. igazából nem tudom milyen videót néztél, mert a tandem ugrás 99.9% ban szabadeséses.
Annak nem sok értelme van tandembe ha azonnal nyit. Ennyi erővel egy körkupolával egyedül is kiugorhatnál bekötötten, ott más dolgod sincs hogy várd a landolást.( A körkupolával mem kell tudni leszállni.)
A tandemugrásnak pont az a lényege, hogy kiugrik veled a tandempilóta, te rá vagy csatolva, és 0 tudással is stabilan zuhanhatsz, így neked más dolgod sincs mint élvezni az ugrást és a panorámát. A zuhanás miatt van a tandem igazán, nem a kupola alatti repülés miatt. Nyilván az is jópofa meg az is élmény, de itt a zuhanás a lényeg :D
A tandempilóta pedig felszerel, le ellenőrzi a felszerelést többször is. leprojektálja a fel utat és a gépelhagyást, kiugrik veled.
stabilan tart, magasságot figyel a megfelelő nyitási magasság miatt, majd leszáll az ernyővel biztonságban. Mindeközben meg előtte is, instruál téged a pl testartás és egyéb tekintetében, ami megkönnyíti a fel és le utat.
És még temérdek egyéb dologra is figyel, ami a ti biztonságotok érdekében van.
Ugye ez azért van hogy megélhesd ezt.
En az első tandememet nagyon jól éltem meg. Aztán elmentem ejtőernyős képzésre és az első 6 ugrásomból kb annyira emlékszem, hogy a magasságmérőt nézem, és a feladatra koncentrálok. Annyira fokozott helyzetnek éli meg az emberek nagy része, hogy konkrét csőlátás alakul ki. De ez már más téma...
Lényeg hogy menj, próbáld ki. Tandemre ajánlanám a Millenium Tandem Team-et is ők is frankó csávók. Siófokon kicsit más a tandempilóta társaság, de ott meg kárpótol a MI8 heli meg a balaton látványa.
Ha meg megtetszik, akk lehet menni képzésre :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!