Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Kézenátfordulásban utmutatás?N...

Kézenátfordulásban utmutatás?Nagyon megköszönném!

Figyelt kérdés
Szóval van egy gyakorlat azthiszem inkább egy tornász gyakorlat és szeretném megtanulni elkezdtem próbálgatni a rávezetőket hát még az sem megy annyira és a hajlékonyságom sem az igazi szóval kellene lehet arra is edzenem.Viszont a legrosszabb az,hogy félek minden mozdulattól ,de nagyon szeretném megtanulni és nagyon idegesit,hogy félek és nemtudom,hogy hogyan is kezdjek ,hogy milyen izmokat kell megedzenem vagy mit csináljak szóval igy komplett az egészről nagyon sok mindent láttam,de nagyon összezavarodtam valaki esetleg ?

jún. 26. 10:00
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi,hogy mik a legalapabb feltétel,hogy elkezdjem gyakorolni?
jún. 26. 10:00
 2/8 anonim ***** válasza:
Alap lenne a megfelelő relatív (saját testsúlyodhoz viszonyított) erő, különös tekintettel a kar és a vállöv izmaira. Ha ez megvan vagy alakul, akkor térnék rá a technikai részére. Ehhez viszont kellene megfelelő hely, leginkább csak tornateremben lehet normálisan gyakorolni , ahol megfelelő a talaj, vannak szivacsok. A tornában van az elemeknek egy ajánlott tanulási sorrendje. Pl. a kézenátforduláshoz először legyen meg a pillanatnyi kézállásból bukfenc, a fejenátfordulás, esetleg cigánykerék. Javaslom keress egyetemi könyvtárban sporttornával kapcsolatos szakkönyveket. Ezekben jellemzően végigmennek az előkészítő és rávezető gyakorlatokon.
jún. 30. 18:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Vagy itt van néhány link amik segíthetik az eligazodást:

[link]

[link]

[link]

jún. 30. 18:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ nost a lényeg nem is a nagyon szabályos tornász kézátfordulás hanem inkább ugy mond egy ilyen hogyis mondjam freestyle jellegü ,mert az a szabályos tornász kézenátfordulás sokkal bonyolultabb vagyis igy olvastam
júl. 2. 23:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Ezt a freestyle jellegűt nem ismertem, de most megnéztem néhány videót és számomra még nehezebbnek is tűnik. Sok esetben hajlékonyságból és erőből oldják meg. Ezzel szemben a tornász kézenátfordulásnál a lendület segít sokat, azaz nem kell olyan erő és hajlékonyság.

De tele van a youtube videókkal:

FRONT HANDSPRING TUTORIAL

Erre keress rá youtubeon!

júl. 3. 09:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen keresgéltem nézegettem ,de minden videó más és más szinte mindenki másat mond és nemtudom,hogy melyik a legjobb melyikkel kezdjem erőszintem és a hanylékonyságomnak milyennnek kellene lennie szóval összeségében azon kezdtem el gondolkodni,hogy jó lenne egy ilyen handsping edzésterv konkrétan vagy nem ilyesmi.
júl. 3. 11:46
 7/8 anonim ***** válasza:
És mi az ami megy már? Pl. tarkóbillenés, fejbillenés, kézenállás, híd? Ezek mennek?
júl. 3. 12:01
 8/8 A kérdező kommentje:
hát tramulinon gyakoroltam ,de mindig a hátsómra esek szóval átfordulok csak hát megütöm vagy a fejem vagy hátsóm ez az egyik a másik dologa hiddal ugyvagyok,hogy megtudom csinálni,de kicsit nehezen megy nem is a tökéletes hid és nemtudom,hogyan tökéletesithetném vagy mennyit edzek vagy gyakoroljak rá a kézenállás csak falnál megy megtudom tartani fél percet ,de segitség nélkül nemtudok kézenállni a tarkóbillenés és a fejbillenést azt nem próbáltam és azzal nem vagyok tisztában ,hogy azok mik ja és igen sajnos a félelem néha előjön megcsinálom vagy megpróbálom,de a félelmet azért limitál sokszor még akkor is ha biztonságos helyen gyakorlom pl trambulinon
júl. 3. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!