A Serpák azok könnyen felmennek az Everest csúcsára? (vagy más hegyére nem tudom hol élnek)
https://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__extrem-sportok_.. ebben a kérdésemben szóba kerültek a serpák, úgy tudom a GYk szabályzata tiltja a kérdésben egy másik kérdés taglalását, igy újat nyitottam.
A serpák azok könnyen felmennek a 8 ezresek csúcsára vagy ez nekik is nehézséget okoz? Olvastam, hogy az ő szervezetük a magashegyi körülményekhez alkalmazkodott. Gyakran mennek magasra? (olvastam hogy pl az everestről szoktak lehozni limlomot, szemetet ilyesmit.)
Ritkán mennek fel, őket is leterheli, néha őkbis eltűnnrk, meghalnak, mert abban a magasságban trljesen mindegy ki vagy, ember számára élhetettlenek a körülmények.
De tény, hogy ha felmennek menteni, vagy kísérni valakit, a videók alapján nekik azért hendicapjük van rendesen... legnevetségesebbek számomra azok a videók, mikor a hálózsákba bugyolált embereket a hátukra kötözbe terminátpr szerűen menetelve hozzák le a hegyről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!