Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » 18 évesen ellehet kezdeni...

18 évesen ellehet kezdeni kosarazni vagy hokizni?

Figyelt kérdés
18 évesen hol lehet elkezdeni budapesten hokizni vagy kosarazni?(ha egyátalán ellehet) Mivel most fogom befejezni a középiskolát is utánna maradok még egy évet valószínüleg szóval lesz elég időm játszani,gyakorolni Illetve az egészség miatt mivel kicsit ellustultam az utóbbi covid időben. Nem akarok nagy híres sportoló lenni meg akármi csak, hogy egészségesebb legyel illetve legyen valami amit szeretek csinálni stb.

2023. febr. 26. 12:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem keress inkább egy harcművészetet. Ökölvívás, thaibox, birkózás, judo, brazil jiu jitsu, Sambo vagy egyenesen MMA. Én korábban labdajátékot toltam, több, mint 10 évig. 2 évig semmit nem mozogtam előtte. Tavaly nyáron kezdtem. Azóta erősebb, gyorsabb, és kitartóbb vagyok, mint előtte bármikor amikor versenysportoltam. Ez heti 3 muayt takar, és 3 jitsut. Vagy konditerem személyiedzővel. Mondjuk az erő és fizikum/ fogyás jön majd a küzdősporttal.

Nem hinném, hogy felnőtt amatőr kezdővel bármilyen edző elkezdene foglalkozni ilyen csoportos edzések keretében, mint pl a kosárlabda.

Úgyhogy ha mégis ilyesmi sportot akarsz, akkor egyénit kéne nézned, pl teniszedzőhöz elmehetsz, óránként 20ezerért a mostani árak mellett kb, és nem fogsz kapni cserébe semmit, mert a magyar teniszedzők 98 százaléka kókler.

Közben most látom, hokiznál is, na szerintem az mégtöbb pénzbe kerülne, de ha nincs múltad, és onnan kell elkezdeni, hogy megtanulj a jégen létezni, akkor végképp nem fognak sehol foglalkozni veled, szerintem.

Persze laikus vagyok ezeknek a sportoknak a terén, de én nem tudnám elképzelni, hogy van kosáredző, v hokiedző aki felnőtt kezdő hobbikosarasokat tanít. Egyesületi csapatsport, utánpótlással foglalkoznak szerintem, inkább.

Én pl szívesen vizilabdáznék, de nem hinném, hogy 25 évesen bárhová el tudnék menni, úgy, hogy azért az úszásom sem tökéletes, mert nem jártam kb rendszeresen 13 14 éves korom óta úszni. Nem süllyedek el, de a technikámra valószínűleg rossz ránézni kintről. Ki akarna berakni engem bármilyen csapatba is? Ennyi idősen aki rendszeresen vízilabdázik, az válogatottba, vagy versenyekre készül. Ugyanez a jégkoronggal, kosárral. 18 évesen amikor jön az egyetem lassan, választanak az emberek, hogy a sport, vagy a tanulás az, amire fektetni kell. Nyilván aki nem olyan jó, az inkább a tanulásra koncentrál, edzésre se mety annyit, így nem is kerül oda, mert lehet nem is tudna, hogy ebből megéljen. Na most akkor egy teljesen kezdővel mit kezdjen az edző, aki vinni akarja versenyezni a csapatát?

De érdekes kérdés, úgyhogy kíváncsi vagyok, mások mit írnak erről.

Biztos lesz aki lepontoz, de majd írja már le, hogy miért tette, köszönöm szépen előre is. Ha rosszul látok valamit, érdekelne

2023. febr. 26. 15:21
 2/2 anonim ***** válasza:
Az elején kicsit szerkesztettem az íráson, úgyhogy nem lett teljesen jó. Szóval 2 évig azelőtt nem csináltam semmit, hogy elkezdtem harcművészetet tolni. Az előtt a 2 év kihagyás előtt jártam egy labdajátékra kb 10 12 évig.
2023. febr. 26. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!