Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sziklamászás engedély nélkül?

Sziklamászás engedély nélkül?

Figyelt kérdés

Nekem van tagsági kártyám, tehát van engedélyem, de ha valaki olyannal mászok sziklát, akinek nincs engedélye, az mennyire szabályos?

Még tavasszal voltam tanfolyamon, de nem mindenhol láttam táblát. Csak egy-két mászóútnál meg egy ösvény elején láttam olyan táblát, hogy csak az MHSSZ engedélyével lehet mászni. Ez arra vonatkozik, hogy azt az adott mászóutat, ami alatt a tábla van, csak az mászhatja meg, akinek van engedélye, illetve ha a kijelölt ösvényen van ilyen tábla, akkor az adott sziklafalra, tehát az ott lévő összes mászóútra vonatkozik a szabály, nem mászhat akármi hülye. Ezt így értem. De ahol nincs ilyen tábla, ott akárki mászhat, vagy ott is csak engedéllyel lehet mászni? Vagy hogy van ez? Ha nincs tábla, akkor ott az is mászhat, aki azt sem tudja, hogy mi fán terem a sziklamászás? Elvégre mindenki csak saját felelősségre mászik sziklát, de vigyázni kell a természetre, illetve a mászóutak karbantartása is lényeges, ezért kell a tagsági díj. De pontosan hogy megy ez?

2022. aug. 29. 02:10
 1/2 anonim ***** válasza:
A védett területek miatt kell az engedély, amit a tagságod magába foglal.
2022. aug. 29. 11:06
 2/2 A kérdező kommentje:
Az addig oké. De minden mászóhely természetvédelmi területen van? Ezzel a részével nem egészen vagyok tisztában.
2022. aug. 29. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!