Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Rövidlátással és gerincferdülé...

Rövidlátással és gerincferdüléssel lehet versenyszerűen boxolni?

Figyelt kérdés
Van egy kis fokú gerincferdülésem, viszont végzek gyógytornát rá, illetve a szemeim -4.00 és -5.00 dioptria között vannak, kontaktlencsét hordok. Ettől még lehet versenyszerűen boxolni? Elég sokat edzek, és tényleg szeretnék versenyekre járni, de nem tudom hogy így megkapnám-e a versenyengedélyt. Valakinek van hasonló tapasztalata?

2022. júl. 4. 12:49
 1/5 MadSeal ***** válasza:

A gerincferdülés mértéktől függ, gondolom jársz vele orvoshoz, őt kérdezd, hogy mennyire fér bele.

Charles Oliveira UFC bajnoknak is szörnyen rossz a szeme, de túl lehet élni. Nekem se valami jó, 2es, de meg vagyok kickboxban vele. Viszont én lencsét nem biztos, hogy használnék, fel ne csússzon véletlen. Nem tudom, hogy megy ez boxban, de kickboxra pl. csak egyesülettől lehet versenyezni, szóval erről az adott edzőt/edződet kérdezd, hogy ő mit ajánlana.

2022. júl. 4. 13:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2022. júl. 4. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy -3.5-ös dioptria alatt már nem engednek versenyezni, mert sérülékenyebb a szem
2022. júl. 4. 16:16
 4/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 3 alatt nem nagyon, nekem jelenleg -1, de rosszabb a szemem, de igazából nem nagyon kérdezik sehol+én szemüveg nélkül küzdök.
2022. júl. 4. 17:58
 5/5 anonim ***** válasza:
+Hozzáteszem, hogy csaj ismim -6 dioptriával csinált küzdősportot versenyszerűen.
2022. júl. 4. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!