Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Sziklászáshoz milyen cipő kell?

Sziklászáshoz milyen cipő kell?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy van mászócipő, ami kimondottam sziklamászásra van kitalálva, de nem tudom, hogy Pesten kívül hol lehet venni, egy pár cipőért meg nem megyek Pestre. Túracipőből meg edzőcipőből Kecskeméten olyat kapok, amilyen akarok. Tehát a mászócipőt leszámítva milyen cipő lehet megfelelő sziklamászáshoz? Nem spórolni akarok, mert ha majd komolyan akarom űzni a mászást, mivel majd csak mostanában fogom kipróbálni, akkor majd szerzek nagyon fain mászócipőt, de addig egyelőre beérem egy alternatív megoldással is.

2022. ápr. 6. 16:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Tökéletesen meg tudom oldani a problémámat. Arra mondtam, hogy nem kell osztani az észt, hogy van még időm, meg rosszul is mondtam, négy hetem van. Különben mit kell ezen megsértődni?

Nem mellesleg cipőt nem veszünk rendelésre, ahogy ruhát alapvetően nem célszerű rendelni. Hasznos lehet felpróbálni. Cipőt főleg. Ennyi az egész. Nem bonyolult probléma, de elmenni Pestre egy pár cipőért? Mindegy. Meg tudom oldani, nem kell hülyének nézni.

Különbeb meg ki a f@sz mondott neked falat? Az tény, hogy a kérdésben "sziklászás" van, mert elírtam, de kifejtettem, és ott jól írtam. Nem tudod értelmezni a kérdést?

2022. ápr. 30. 12:47
 12/18 A kérdező kommentje:

Nagyon megsérthettelek, ha nem reagálsz. Nem baj. Mostanra beszereztem egy nagyon tuti túracipőt. Igen, ma. Elvileg mászáshoz is megfelelő.

Amúgy még négy hetem van, tehát még meggondolhatom magam, hogy elmenjek-e Pestre egy pár cipőért. Rendelni biztos nem fogok.

Az első válasz hasznos volt.

2022. ápr. 30. 15:55
 13/18 anonim ***** válasza:

Nem sértettél meg, órán voltam, a szegedi egyetemen (biztos, hogy pesti vagyok? :p ). Fel se tűnt, hogy elírtad a kérdésben, sziklamászásnak olvastam :)

Nem webshopos rendelés, azaz nincs semmi kötelezettséged. Meghozzák a cipőt, felpróbálod, ha jó, megveheted, de nem kötelező. Amiről te beszélsz, az webshopos rendelés, úgy valóban nem ajánlott cipőt venni, mivel a visszaküldés postáját te fizeted elállás esetén.

Nem kell elmenni Budapestre, elég elugrani a kecskeméti decathlonba, miután megérkezett és szóltak, hogy mehetsz érte.

Örülök, hogy szereztél túracipőt, de hacsak nem via ferrata a cél, 2 alkalom után fogod mászáshoz alkalmatlannak érezni.

2022. ápr. 30. 16:47
 14/18 A kérdező kommentje:

Na, látod. Tudsz te normális választ is adni, ha akarsz. A pesti dologba ne menjünk bele.

Ha meg két alkalom után alkalmatlannak találom, akkor így jártam. De még az is lehet, hogy a későbbiekben nem is fog kelleni, akkor meg semmi értelme a mászócipőnek. Kirándulni szeretek, arra meg tökéletes a túracipő. Érted? Ez a bajom a mászócipővel. Ha kesőbb meg kell, akkor meg beszerzek egy pár mászócipőt.

2022. ápr. 30. 20:17
 15/18 A kérdező kommentje:
Mármint akkor szerzek be, ha a jövőben többször is kelleni fog.
2022. ápr. 30. 20:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja, hát ha eddig nem volt jó túracipőd, akkor mindenképp jó döntés volt, főleg ha szoktál túrázni. Akkor máshol is tudod használni. Ha meg a mászás érdekel, egy műfalon is ki tudod próbálni akár, a mozgás ugyanaz. A legtöbb helyen tudsz bérelni mászócipőt is.
2022. ápr. 30. 20:55
 17/18 A kérdező kommentje:
Oké! Köszönöm!
2022. máj. 1. 11:20
 18/18 A kérdező kommentje:
Azóta megvolt a mászás. Vettem hozzá mászócipőt. Végül rendeltem, de csak a sokadik lett méret. Pont az ilyen miatt nem akartam rendelni, de végül rávettem magam. Egy kicsit megbántam, mert kellemetlen volt visszaküldeni azért, mert túl kicsi.
2022. aug. 22. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!