Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Lehetséges az, hogy egy...

Lehetséges az, hogy egy sovány külsejű nő karatéval legyőz nála jóval nagyobb súlycsoportú férfiakat? Vannak olyan pontok a testen, amelyek eltalálására irányulnak az ütések és rúgások?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a Linda filmsorozatra. Olvastam, hogy Görbe Nóra a filmsorozat elkészítésének kezdetekor valóban zöldöves karatés volt.
2010. szept. 12. 20:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Tökön rúgom és elszaladok:) ez az én technikám:P
2010. szept. 12. 20:14
 2/16 anonim ***** válasza:
A karate nem a legjobb példa,de egy önvédelemben,pl defendoban,vagy hasonlóban jártas nő,sikeresen veheti fel a harcot bárkivel utcán.
2010. szept. 12. 20:34
 3/16 A kérdező kommentje:
A defendo-t nem ismerem még hallomásból sem :-(, de szeretnék egy jó küzdősportot megtanulni. Kick-boxra gondoltam, de utánanézek a defendonak.
2010. szept. 12. 20:37
 4/16 anonim ***** válasza:
Én most szeptemberben kezdtem a Krav Magát, nagyon jó és ahova járok van egy csaj is.
2010. szept. 12. 20:44
 5/16 anonim ***** válasza:
Már csak azért is gondoltam,mert a karate nagy hagyományőrző és sunyi,vagy aljas technikákat nem tanítanak,pedig egy nőnek pont ezek kellenek,hogy a testi adottságait ellensúlyozza.Pl ujjak feszítése,tökönrúgás,lefejelés,szemkinyomás,a környezet tárgyainak használata-minek verekedj,ha ott egy pezsgősüveg amit használhatsz-stb.Ezeket nem láttam karate edzésen.
2010. szept. 12. 20:47
 6/16 A kérdező kommentje:
Krav maga? Erről se hallottam, szégyellem is magam. Én is csaj vagyok egyébként és szegedi. A defendo-t még mindig keresgetem a google-ban, kíváncsi vagyok rá.
2010. szept. 12. 20:48
 7/16 anonim ***** válasza:

itt van.ez a kurzus kimondottan csajoknak van.

[link]

2010. szept. 12. 20:50
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszi, mindjárt megnézem.

Annyféle küzdősport van, hogy nehéz választani közülük. Pláne ha még olyanok is vannak, amikről nem hallottam....

2010. szept. 12. 20:52
 9/16 anonim ***** válasza:

Görbe Nóra Taekwondos volt, nem Karatés.:) Csak akkoriban a Taekwondo nem volt annyira elterjedt, mint a Karate, ezért mondták inkább azt, hogy Karatés.:) Amúgy pl. a mesterét is ismerem.:)

Egyébként persze.:) A gyorsaság pl. sokkal többet ér, mint a töménytelen mennyiségű és súlyú izomzat. Nézd csak meg Bruce Lee-t, nem volt egy hatalmas darab ember, de hihetetlenül gyors volt!!! Amúgy ezeket a bizonyos pontokat bármilyen harcművészeti edzésen megtanítják, ez alap.:) Na meg a lányoknak előnye az is, hogy sokkal lazábbak, azért az is számít.:)

Egyébként tapasztalatból beszélek, ugyanis rengetegszer volt olyan, hogy nálam jóval nagyobb darab emberrel (magasságra is, meg súlyra is) kerültem össze akár versenyen, akár edzésen és nem okozot problémát.;)

2010. szept. 13. 00:23
 10/16 anonim ***** válasza:

Az előző vagyok.

Egyébként én azt mondom, hogy nyugodtan kezdj bele akármilyen harcművészetbe.:) Én személy szerint Taekwondozom, és a sok tévhittel ellentétben, ez egy nagyon jó harcművészet és igenis megtanulsz mindent, ami az önvédelemhez kell.:) Meg még a Hapkido is nagyon jó, az meg kifejezetten az önvédelemre specializálódik, és ez is koreai harcművészet, mint a Taekwondo.:)

2010. szept. 13. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!