Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mehetek via ferratára 150...

Mehetek via ferratára 150 kilósan?

Figyelt kérdés
Hali! 70-80 kiló súlytöbbletem van, és hát nem éppen tömény izom. Mennyire gáz ekkora súllyal via ferratára menni? Ki tudnak biztosítani?

2021. okt. 4. 17:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia Béla te vagy az?

Már unod a kidobó szakmát, mész a hegyekbe?

Vigyázz azok a biztosítókötelek, meg kapocsok a sziklafalban, max 120 kg-ra vannak biztosítva...Szerintem nincs az a túravezető, aki felengedne...max freestyle mászászban, de azt kötve hiszem hogy ekkora emberként megcsinálod.

2021. okt. 4. 17:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen Béla? Mindenesetre köszönöm a választ, akkor ezt most kihagyom.
2021. okt. 4. 17:22
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Viccelsz? Én 125 körül járok és a lépcsőn alig bírok felmenni. :D
2021. okt. 4. 18:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát a lépcső nekem se piskóta :)
2021. okt. 4. 19:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyelőre ne. A legtöbb via ferrata kantár sem bír 120 kg-nál többet, de teljesen mindegy, ha maguk a drótkötelek és vas lépések sem ekkora tömegre vannak tervezve, márpedig azokba kapaszkodnál, illetve lépnél. Fogyj le legalább 30 kg-ot, aztán mehet, de akkor is először valami könnyű úttal kezdj.
2021. okt. 5. 09:48
 6/6 anonim ***** válasza:

A drótkötél elbír ennél többet is. A kérdés inkább a ferrata kantár és a karabiner. Ezeket jellemzően maximum 120 kilós emberre tervezik, aki efölött van, annál kiegészítő kötélbiztosítás is használatos.

Továbbá nem árt előre tájékozódni a pályákról, mert egy ennyire testes ember sok helyen egyszerűen nem fér el - és ez nem bántás, hanem tapasztalat.

nov. 5. 09:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!