Zsákolástól fáj a csuklóm, mit csinálok rosszul?
Miután lesz védettségi igazolványom el szeretnék kezdeni boxolni. Volt itthon egy rossz általam már kinőtt rosszminőségű boxkesztyű és elkezdtem vele zsákolni, de folyton félre vitte a kezemet (ezután fájt sokszor ezért abbahagytam) puszta kézzel ezerszer kényelmesebb volt így hát úgy csináltam eleinte fájtak a bütykeim, de utána megszoktam. Ezután vettem egy 2,5 méteres ill. 4 méteres bandázst is. vettem egy olcsó de jó méretű boxkesztyűt és nem fájt, de miután abbahagytam a zsákolást rá 10 percre egy kis ideig fájt meg egy picit rezgett a kezem ugyanúgy (talán egy picit kevésbé) mint amikor puszta kézzel toltam. Ezt még megismételtem egymás utáni napokon 4-szer egyre kevésbé rezgett utána a kezem és egyre kevésbé fájt, de aztán visszatért egy kis időre. Rossz az ütéstechnikám?
(nem küzdősportoltam eddig, legalábbis normális helyen biztosan) azt is észre vettem hogy ha csak egyeneseket ütök akkor nincsen csak ha horgokat is beleiktatok az "önálló tanulásba". Esetleg a rossz kezdeti védőfelszerelés miatt "tönkrement a kezem" és a rossz ütéstechnikámmal együtt ez egy ilyen halálos kombó lett? Volt már valakinek ehhez hasonló? pihentetem már egy hete kíváncsi vagyok leközelebb mi történik. 15/F
Igen, én is csak azt tudom mondani, hogy menj le a terembe, lehetőleg olyanba, ahol normális edző van.
Így nagyon könnyen sérülést okozhatsz magadnak, mint ahogyan tapasztaltad is. A box egy olyan sport, amit nem lehet megtanulni YouTuberól, mert kell egy ember, aki ért hozzá, és látja, hogy mit csinálsz rosszul.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!