Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Igaza van az edzőmnek?

Igaza van az edzőmnek?

Figyelt kérdés

Életem első thai box óráján vettem részt, az alapok egy részét vettük át, egyenes jobb/bal, rugàsok, ilyesmi.

Az edzőm azt mondta, hogy nagyon béna vagyok, és aki az első egy-két órán ilyen béna, az soha nem fog megfelelő szintre eljutni, és jobb még időben abbahagyni.

Tényleg igaza van?

Nagyon sokat ordított velem, ez igazából nem is annyira zavart, nem vettem fel, csak tudni szeretném, hogy érdemes-e folytatnom, vagy igaza van.

Nem akarok profi lenni, már ahhoz öreg vagyok, szimplán sportolni akarok, és engem ez a sport érdekel, ez vonz, ráadásul olyan egyetemi szakra készülök, ahol hátrány, ha valaki nem sportolt soha életében semmit.

Húsz éves vagyok, eddig nem sportoltam semmit, maximum itthon edzegettem, meg ritkán eljártam úszni. Megmondom őszintén, hogy eléggé el is vagyok lustulva, nem vagyok kövér (inkább vékony vagyok), de mivel eddig csak itthon fetrengtem, mert online iskola van nagyon ellustultam, de azért amennyit csak bírtam beleadtam, szakadt rólam a verejték, meg teljesen vörös volt a fejem is, jelenleg meg mindenem fáj, szóval nem félerővel dolgoztam.

2021. márc. 22. 22:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Tízes, igen. Az edzés első részén nyújtottunk, futottunk, bemelegítettünk, aztán mindenki párba állt, a vezetőedző foglalkozott velük, hozzám pedig odajött a rendes edző, és mondta, hogy az átveszünk pár alapdolgot. Szóval átvettük az alapàllàst, két féle ütést, és rúgtam is párat. Majd ismét nyújtás, erősítés, és ennyi. Két órás edzés volt.

Van másik klub a közelemben, valószínűleg át fogok menni oda, az közelebb is van nekem, csak azért mentem ide, mert mindenki azt mondta erre a helyre, hogy nagyon jó. A vezetőedző normális is, a honlapon is mindenhol őt hirdetik, ezt a másik edzőt nem említik meg sehol.

Köszönöm a válaszokat!

2021. márc. 23. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Akkor az edző egy balf@sz. Jó, hogy nem akar 1 óra alatt thai box világbajnokot faragni belőled.
2021. márc. 23. 13:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az edzés menete teljesen rendben volt, az nem normális, hogy az edző elvárta tőle, hogy élete első ütései és rúgásai pontosak és erősek legyenek és hivatalosan bénának nevezte 1 óra edzés után. Tehát ilyet nem csinálunk, mégha igaz is, hogy kezdőhöz képest is rosszabbul ment, akkor sem mondunk ilyet, főleg úgy, hogy az első alkalom abszolút nem jelent semmit. Lehet ügyetlenebb voltál az első edzéseden, mint az átlag, viszont évek múlva lehet sokkal jobb leszel, mint az átlag. Fordítva is lehet, hogy hatalmas potenciál látszódik valakiből első edzéseken, aztán 5 év múlva még mindig ott tart, mint más 3 év edzés után. Tehát nem lehet abszolút egy edzésből leszűrni semmit, hogy kinek mekkora tehetsége van.

Szóval kérdező, ne szegje kedved ez a bolond ember, írtad, hogy van másik edzés a közeledben, arra bátran menj el, nem valószínű, hogy ott is emberileg 0 lesz az edző. Úgyhogy hajrá!

2021. márc. 23. 16:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát ha az edző nekem azt mondaná hogy nem fogok semmit elérni otthagynám a rákba.

Ahova én járok edzeni (covid miatt nincs), de itt nem ez folyik hogy csak a versenyzőkkel foglalkoznak (azaz egyszer folyt de ott tönkre is mentek a dolgok), de olyat hogy nem fogsz elérni semmit, hát alapból honnan tudja? Aki először üt miért kéne tökéletesen ütnie? A gyorsaság fejleszthető, ezt magamon bizonyítottam be, mert elég lassú voltam.

Itt nálunk azt mondják hogy mindig egyel többet csináljunk mindenből mint bírunk, de ez hogy béna vagy és nem fogsz semmire jutni nem. Van aki 50 évesen jött ide és úgy fejbe rúg hogy el sem hinnéd, holott épp hogy derékmagasságig felbírt rúgni az elején.

10. Ezzel nem is lenne baj, de én is úgy kezdtem hogy először kb állóképesség és erőnlét fejlesztés volt.

Meg nagy hibának tartom hogy sok helyen úgy kicsapják a könyököt árnyékharcnál(is) hogyha attól nem lesz baja akkor semmitől, fontos lenne hogy a hajlatot ütésnél ne csapjuk ki, pláne árnyékolásnál, hanem egy picit hamarabb "visszahúzni", mert ha "kicsapod" a hajlatokat folyton azzal max annyit érsz el hogy fájni fog, és hát ez sok helyen nem szempont.

2021. márc. 25. 14:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Hozzátenném hogy 18 évesen kezdtem és most vagyok 22 és szerintem még sokat fogok fejlődni én is, az első 10 évet ne is vedd figyelembe, az csak tanulás még, legalábbis ha "mesteri szinten" akarsz lenni.
2021. márc. 25. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!