Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Igaza van az edzőmnek?

Igaza van az edzőmnek?

Figyelt kérdés

Életem első thai box óráján vettem részt, az alapok egy részét vettük át, egyenes jobb/bal, rugàsok, ilyesmi.

Az edzőm azt mondta, hogy nagyon béna vagyok, és aki az első egy-két órán ilyen béna, az soha nem fog megfelelő szintre eljutni, és jobb még időben abbahagyni.

Tényleg igaza van?

Nagyon sokat ordított velem, ez igazából nem is annyira zavart, nem vettem fel, csak tudni szeretném, hogy érdemes-e folytatnom, vagy igaza van.

Nem akarok profi lenni, már ahhoz öreg vagyok, szimplán sportolni akarok, és engem ez a sport érdekel, ez vonz, ráadásul olyan egyetemi szakra készülök, ahol hátrány, ha valaki nem sportolt soha életében semmit.

Húsz éves vagyok, eddig nem sportoltam semmit, maximum itthon edzegettem, meg ritkán eljártam úszni. Megmondom őszintén, hogy eléggé el is vagyok lustulva, nem vagyok kövér (inkább vékony vagyok), de mivel eddig csak itthon fetrengtem, mert online iskola van nagyon ellustultam, de azért amennyit csak bírtam beleadtam, szakadt rólam a verejték, meg teljesen vörös volt a fejem is, jelenleg meg mindenem fáj, szóval nem félerővel dolgoztam.

2021. márc. 22. 22:56
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Mellékesen az edző ki is röhögött, és azt ecsetelte a füllem hallatára a többi sportolónak, hogy milyen béna vagyok, főleg a rúgásom egy nagy nulla.
2021. márc. 22. 22:58
 2/15 anonim ***** válasza:
92%

Hagyd a fenébe. Ez az edző a sportolók szégyene.

Akármilyen béna, gyenge vagy, így nem bánhat egy másik emberrel.

Járj el gyúrni, főleg hogy vékony vagy.

2021. márc. 22. 23:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem is edző az ilyen amúgy. Mégha igaza is van, hogy a világ gyásza vagy, akkor se mondhatja ezt és ha jó edző lenne, akkor belőled is tudna bunyóst csinálni. Lehet, hogy soha nem lennél világbajnok, de attól még jó bunyós lehet belőled. Egyébként ilyen edzőnek pénzt ne adj, de komolyan.

Menj le boxra, én azt ajánlom. Próbáld ki, hidd el, tetszeni fog.

2021. márc. 22. 23:37
 4/15 A kérdező kommentje:

Bent volt a vezetőedző is, vele is rúgtam/ütöttem párat, ő azt mondta, hogy ez nem rossz, alakulni fog.

Másik meg azt mondta, hogy már most iratkozzak ki.

Egyébként lány vagyok, szóval kimondottan gyúrni nem szeretnék, de ha visszanyitnak a konditermek lehet le fogok járni edzeni, majd meglátom hogy alakul.

Sima boxra nincs lehetőség a közelben.

2021. márc. 22. 23:44
 5/15 anonim ***** válasza:
87%

Ez tipikusan az az edző, aki bajnokokon kívül senkivel nem akar foglalkozni.

És akkor itt fordítsuk is meg a kérdést. Ha ő ennyire atomkirály szakember, akkor miazistenért nem az olimpiai bajnokokkal dolgozik? Annyira tudja, hogy mitől döglik a légy, hogy sorbaállnak nála az embefek akik tolerálják az ordítozást?

Ja, hogy mégse annyira jó? Szereti letörni a kezdőket, mert ettől jobb neki a kis egója. Valszeg őt is egy ilyen vadbarom tanította, és most végre ő van nyeregben...

Nekem a karate edzőm volt ilyen, a lányokat kapásból kicikizte a csapatból mert "mellbevernek aztán ki vagy ütve".

Akartam én versenyre menni, profi szinten sportolni?

Egy fäszt.

Fizetek-e valakinek rendszeresen, hogy lehordjon a sárga földig a szabadidőmben, és komolyan tudom-e venni egy ilyen ember szakmai tisztánlátását?

Hobbi szinten, ha nincs különösebb sérülésed, nyugodtan lehetne heti-kéthetente egyszer eljárni küzdősportra, a sport öröme miatt.

Keress más edzőt, más klubbot. Ha maga a sport érdekel, kár egy ilyen paraszt miatt feladni.

2021. márc. 22. 23:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez kicsoda és hol?
2021. márc. 22. 23:49
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Másik thaibox edzés nincs a közeledben? Ehhez az emberhez ne járj, tényleg. Nem is értem, hogy hogy mondhat ilyet.
2021. márc. 23. 02:28
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
Első alkalommal szinte senkiről sem lehet megmondani, hogy megfelelően sok gyakorlással milyen szintre juthat el. Semmiből sem így működik (se sportban, se egyéb tevékenységeknél). Ez nem edző, hanem egy majom. Keress normális edzőt, normális klubot.
2021. márc. 23. 06:06
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Kissebbségi komplexusnak hívják
2021. márc. 23. 09:29
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Életed első órája, és már ütést valamint rúgást is tanítanak?
2021. márc. 23. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!