Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Mekkora erő kell ahhoz, hogy...

Mekkora erő kell ahhoz, hogy kiüssünk egy embert?

Figyelt kérdés
Üdv! Az kérdés csak elméleti,nem tervezek senkit sem bántani, más miatt fogalmazódott meg bennem. Egész egyszerűen úgy érzem, hogy nem tudnék úgy megütni állcsúcson embert, hogy az ki feküdjön, pedig megvannak hozzá az adottságaim. 193 cm, 85kg. Emellett régebben kickboxoltam is. Csupán azért kérdezem, mert elég rossz környékre kerültem lakni, ahol néha körbeállják az embert néhány ezer forint miatt...

2020. dec. 27. 03:52
 1/9 MadSeal ***** válasza:
100%

Óriási különbség tud lenni. Áll/fej elhelyezkedése (pl. nyitva a száj, hogy áll/merre mozdul a feje), mennyire vastag/erős a nyaka, hogy találod el, agy- és fej struktúrája stb.

Szerintem ha verekedésbe keveredsz, nem pont ez lesz a legnagyobb gond, hanem inkább a helyes reakció.

2020. dec. 27. 04:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell brutál nagy erő, hanem jó technika kell (tapasztalatból is tudom). De ha kickboxoltál, akkor ezt tudnod kell.

Ha körbeállnak, akkor (ahogy #1 is írta) fontosabb a helyes reakció. Hiába ütsz ki egyet, ha a többi utána szétszed. Eleve ne kerülj olyan helyzetbe, hogy körbeálljanak, figyelj oda, hogy mindig lásd a támadókat, és amint lehet, szívódj fel.

2020. dec. 27. 06:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a jó öreg tökönrúgásra esküszöm. Atombiztos.
2020. dec. 27. 07:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Múltkor rá rá léptem a gyerek legójára olyan helyen érte a talpam össze csuklottam mint a colostok és ki voltam ütve padlón voltam .
2020. dec. 27. 08:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A Lego nagyon gyilkos tud lenni. Volt hogy hetekig fájt, menni alig tudtam.

Szerintem ilyenkor érdemesebb elfutni. Egyrészt ha sikerül meguszol egy verekedést ahol kaphatsz is. Ha nem sikerül elfutni akkor is sanszos, hogy ők sincsenek egyben, lemaradtak. Nagyobb az esélyed 1/1 mint körbevéve.

2020. dec. 27. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha állcsúcson vágod akkor az elég hatásos.
2020. dec. 27. 09:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

felesleges aggodalom szülte kérdés.

kipróbálod és megtudod.

az aggodalom semmit sem segít,haszontalan.

de belemegyek:)

eszméletvesztősre kiütni 1 ütésből akkor lehet,ha mondjuk teljesen ellazult nem számít rá és kap egy rendeset.

vagy nagy lendülettel támad,célt téveszt és az ő mozgási energiája találkozik a te tiszta erejű ütéseddel.

ez a frontális ütközés,amikor 2x es erő fogja érni a fejét becsapódáskor.

a lényeg hogy minél jobban és gyorsabban kilendül a feje,az agya annál erősebben fog nekiütődni a koponya belső felének.

de a logikus,ha nem 1 ütésre készülsz fel,hanem ha egy pontra odaversz 4-5öt gyors egymásutánban.

2020. dec. 27. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:

én bármennyire is tudnék bunyózni, utcán kétszer is meggondolnám, főleg ha utcakölykök és többen is vannak, hiába vagy akármilyen jó, egy kés a szívedben nem állna jól bármilyen tanítást kaptál... Mellesleg a technika sem teljesen igaz, csomó boxoló van akit lehetetlen volt kiütni, pl Rocky Marciano pedig Joe Louis ellen is ment aki akkoriban a legjobb volt.

Tyson arra esküdött, hogy ha szétedzi a nyakát akkor nem fogják tudni kiütni, valahol igaza is volt mert nem sűrűn ütötték ki :D Nem mellesleg nem mindenki bírja egyaránt a pofonokat.

2020. dec. 29. 00:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ kit. Egy átlag embert nem nehéz kiütni, de akármennyire is hihetetlen a birkózókat a leg nehezebb kiütni mivel olyan izmos nyakuk van hogy elnyeli az ütés dinamikáját..
2021. jan. 4. 20:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!