Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Szabad tüdős merüléskor...

Szabad tüdős merüléskor bármilyen gyorsan fel szabad jönni a felszínre?

Figyelt kérdés
Vagy úgy is lehet kapni keszonbetegséget?
2020. júl. 13. 20:21
 1/5 anonim válasza:
A "keszonbetegség" kizárólag akkor jöhet létre, ha mélyebbre merüléskor jön föl hirtelen a búvár. Szabad tüdővel ez európai embereknél nem valószínű. Minden esetre én még nem próbáltam.
2020. júl. 16. 08:24
 2/5 A kérdező kommentje:
És ha tengerben kb. 30 méter mélyről jövök fel?
2020. júl. 16. 08:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Keresővel célzottan keress rá a témára, hatalmas irodalma van. Laikus találgatásokkal nem mész sokra, sőt, egy rossz infó akár végzetes is lehet számodra.
2020. júl. 16. 09:39
 4/5 A kérdező kommentje:

Magyarul nem nagyon találtam olyat, ami konkrétan a szabad tüdős merülésről szól.

Angolul olvastam, hogy nagyon ritkán, de bekövetkezhet a keszonbetegség, ha sokszor merülök egymás után kevés pihenéssel, vagy ha nagyon mélyre megyek, de nem értem pontosan.

2020. júl. 16. 11:05
 5/5 anonim ***** válasza:

Szabadtüdős merülésnél a keszonbetegség szakirodalmi ritkaság. Ez a palackos merülésnél van jelen ha rossz a légzés technika akár 10 méteres merülésből is végzetes betegséget hozhat ki.

Szabadtüdővel edzeni kell. Igazából pár nap alatt már képes lehetsz 20-30 méter mélyre merülni a keszonbetegség nem is de megvan ennek is a veszélye

2020. júl. 16. 18:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!