18 évesen szerintetek késő elkezdeni Mma- ra beiratkozni? Fel lehet keszulni versenyekre?
Semmi küzdősportos multam nincs.. az alapoktol kezdenem
Hat igazabol az amatornek is orulnek, de a profi lenne az almom
Alkatilag jol nezek ki, szalkas, izmos
A magukat MMA névre keresztelő egyesületeket én személy szerint nem túlságosan támogatom. Az ilyen egyesületeknél kemény sparringeket tartanak és az erősítéssel sem szokott gond lenni, ami pozitív, de a technikai rendszerük nem túl kifinomult. Az ilyen helyek legtöbbjénél egyfajta thai box + BJJ keveréket oktatnak, egy kis judóval megspékelve, aminek sajnos az lesz a következménye, hogy egy nagyon felhígult, pontatlan küzdelmi mozgáskultúrád lesz. Meg fogsz tanulni bunyózni egy adott séma szerint, hozzá fogsz szokni a fájdalomhoz és az izomzatod is meg fog erősödni, de kevésbé leszel hatékony "harcos", mint mondjuk egy autentikus ökölvívó vagy bírkózó, pláne hogy elmondásod szerint nincsen küzdősportbeli előéleted.
Ha versenyezni szeretnél és kifejezetten az MMA szabályrendszer érdekel, akkor inkább azt tanácsolnám, hogy ha belefér az idődbe, az energiádba, és a pénztárcádba, akkor iratkozz be egy olyan thai box szövetséghez, ahol jó minőségű a képzés. Aztán mondjuk másfél-két év múlva kezdj el lejárni ezzel párhuzamosan BJJ tréningekre (talán még a judo is szóba jöhet, bár 20 évesen már nehezen fogsz hobbista edzést találni, ahol foglalkoznak veled, de talán megoldható). Ha most belevágsz, akkor talán 24-25 évesen már lesz olyan harci felkészültséged és tapasztalatod, hogy amatőr szinten versenyezz MMA szabályrendszerben. Profi bajnokságokban szerintem ne gondolkodj!
#CHRILLEX
Ha tég
Ertem
Mennyi penzt kell belefektetni ebbe a sportba?
Az órak milyen árértékben mozognak?
Hat akkor szerinted ne kezdjek mar bele ebbe a sportba?
Ha az alapoktol akartam volna elkezdeni akkor gondolom 10-11evesen mar el kellett volna kezdenem
Igen, aki a profi bajnokságokon is komolyabb helyezéseket ér el, az általában már általános iskolás korában kezdi el az adott sportágat. Ettől függetlenül szerintem ha keményen edzel és rendszeresen, esetleg még valami adottságod is van a bunyóhoz, akkor amatőr szinten a 20-as éveid közepére talán van kilátás versenyzés terén. Elárulhatnád, hogy konkrétan merre laksz és akkor tudnánk neked helyspecifikusan szövetséget, oktatót ajánlani.
#CHRILLEX
Egyébként ha a versenyzést, mint szempontot kicsit a háttérbe helyeznéd és inkább azt tűznéd ki célul, hogy fejleszd a mozgáskoordinációd, növeld az állóképességed, levezesd a stresszt és jó közösségben legyél, akkor nem ördögtől való dolog az "MMA edzés" sem. Én csak azt mondom, hogy az ilyen típusú egyesületeknél általában nem túl színvonalas a képzés, ezért a bajnokságokon előnnyel indul az, aki nívós szövetségeknél tanult küzdősportot.
#CHRILLEX
Lassan 9 eve focizom
Allokepesseggel nem lenne baj.. bar igazabol nem ertek hozza mert gondolom kuzdosportoknal teljesen mas allokepesseg kell
Testfelepitesemmel sincs gond igazabol mert jarok kondiba is
Ne azt a hatalmas izomtomeget kepzeld el
Szalkas, de izmos vagyok
Igazabol az egyik ismerosomnek van nemi box multja, kesztyuztunk mar 2x 3x, az a baj hogy ha betalalt fejre es eltalalta az orromat akkor mindig patakokba folyt a konnyem
Nem azert mert sirtam csak az orrom nagyon erzekeny😂 epp hogy hozza ernek es mar is konnyezek
Idovel mondjuk ez is megvaltozna
Vagy vannak igy masok is?
De ha nem is tudnek versenyre jarni, akkor legalabb az lenne a celom hogy megtudjam magam vedeni pl egy szorakozo helyen ha belemkotnek
Komlón lakom
Mint mondtam, a küzdősport edzéseken az ember hozzá szokik a fájdalomhoz, a pofonokhoz. Természetesen a wing tsun, ninjutsu és egyéb kamu tréningeken nem, de ha mondjuk az ökölvívást, vagy a thai boxot választanád, akkor hozzá szoknál. A focistákra sok mindent lehet mondani, de általában a kardio tekintetében jó állapotban vannak. Természetesen nem a megye III.-ban hátvéd posztot betöltő 50 éves alkohlistára gondolok, aki havonta egyszer lemegy egy meccsre, hanem az "igazi focistákra". Ha te igazi focista vagy, aki komolan vette az edzéseket, akkor mondhatni sportember vagy, úgyhogy a harcművészetek világában állóképesség szempontjából valószínűleg boldogulni fogsz.
Ha egy szórakozóhelyen beléd kötnek, akkor ők többen lesznek és fegyverrel. Ebből a szituáciból egy küzdősport sem fog kirángatni. Ebben az esetben fuss vagy szólj a kidobónak. Ha csak EGYETLEN ember fog beléd kötni, akinél NEM LESZ FEGYVER és emelett még KÉPZETLEN is, vagy annyira részeg, hogy mozogni is alig bír, akkor TALÁN segíthet a küzdősport: ökölvívás, thai box, savate, birkózás, judo. A többit felejstd el! Komlón pedig ezt az szervezetet ajánlom:
#CHRILLEX
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!